new energy check logo
New Energy Systems

Zonnepanelen zijn altijd een milieuvriendelijke oplossing

De agrosector is koploper als het gaat om het gebruik van zonnepanelen. Logisch, want een agrarisch bedrijf heeft veel elektriciteit nodig en grote daken ter beschikking die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Onder andere Mts. Meevis uit Nederweert en Leveroy ging u voor.

Bovendien kan elk agro bedrijf zonnepanelen vergunningsvrij laten plaatsen en direct profiteren van een aanzienlijke besparing op de maandelijkse energiekosten. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct in en om het bedrijf beschikbaar, ook in de vorm van krachtstroom (drie fases).
 

Zonnepanelen reduceren CO2

Elke agrarisch ondernemer weet hoe schadelijk CO2 is voor het milieu. Met zonne-energie kunt u bijdragen het milieu te beschermen. Elke dag levert de zon 5000 maal de energie die we op aarde nodig hebben. Zonnepanelen maken hier optimaal gebruik van en produceren duurzame energie zonder CO2-uitstoot. Zonnepanelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst omdat daar het meeste zonlicht wordt opgevangen. Stallen en grote opslagruimten zijn dus ideaal.
 

Zonnepanelen: subsidies en fiscale voordelen

Het is in eerste instantie een behoorlijke investering voor bedrijven om zonnepanelen aan te schaffen. Maar na deze eenmalige uitgave, zakken uw maandlasten aanzienlijk. In de regel geldt voor agrarische bedrijven dat stroom die opgewekt wordt door eigen zonnepanelen ca. 6 cent per kWh kost, terwijl energieleveranciers al snel 11 cent vragen. Met een levensduur van zo'n 25 jaar, zijn zonnepanelen dus een zeer slimme investering.

Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en tegemoet te komen in de investeringskosten, bestaat voor bedrijven de  SDE+-subsidie. Met deze exploitatiesubsidie geeft de overheid u 15 jaar lang een vaste financiële tegemoetkoming. U kunt hiervoor in aanmerking komen, als u grootverbruiker bent en minimaal 15 kWp PV-vermogen laat plaatsen.

Kleinverbruikers kunnen, naast salderen, gebruikmaken van de Energie Investerings Aftrek (EIA). Daarmee kun u 54,5 procent van uw investering in een duurzaam energiesysteem fiscaal kunt verrekenen met uw winst- of inkomstenbelasting. Deze regeling kan eenmalig (in het jaar van aanschaf) worden toegepast.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over zonnepanelen voor uw agrarisch bedrijf? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij bekijken uw precieze situatie en ontwerpen daarop het PV-systeem.

 

Download hier uw informatiebrochure over zonne-energie.

 

Onze merken zonnepanelen voor agrarische klanten:

New Energy Systems is Elite Partner van SunPower New Energy Systems is partner van JA Solar New Energy Systems is partner van SolarEdge