new energy check logo
New Energy Systems

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen vergen nauwelijks onderhoud; er hoeft normaal gesproken geen regelmatig onderhoud aan te worden gepleegd. In sommige situaties kan het echter wel zo zijn dat de zonnepanelen onderhouden moeten worden. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld vervuild raken door de aanwezigheid van vogels (veel uitwerpselen), industriële activiteiten (uitstoot van een fabriek) of de aanwezigheid van een agrarisch bedrijf (uitstoot van een stal). Hierdoor is het mogelijk dat de zonnepanelen na verloop van tijd dusdanig vervuild raken, dat een regenbui, die normaliter zonnepanelen voldoende reinigt, niet meer helpt. In dat geval is het wenselijk om een reinigingsbeurt toe te passen op uw zonnepanelen, zodat ze weer optimaal presteren.
 

Onderhoud warmtepomp en warmtepompboiler

Een warmtepomp en warmtepompboiler vergen, net als conventionele verwarmingssystemen, wel regelmatig onderhoud. Soms jaarlijks, soms tweejaarlijks.


Wilt u uw zonnepanelen laten reinigen of uw warmtepompboiler en/of warmtepomp een onderhoudsbeurt geven? Neem dan contact op met onze serviceafdeling. Zij helpen u hier graag mee verder .