new energy check logo
New Energy Systems

Zonneboiler profiteert optimaal van zonne-energie

Met een zonneboiler maakt u optimaal gebruik van de zon. Een zonneboiler is niet alleen milieuvriendelijk, maar vooral ook kostenbesparend. Elke maand profiteert u van lagere energiekosten. Met een zonneboiler kan zonne-energie worden omgezet in warmte voor gebruik in bijvoorbeeld uw hotelkeuken of sportaccommodatie. 

 

Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is relatief eenvoudig. De energie van de zon wordt opgevangen in een zonnecollector. Deze wordt geplaatst op het dak. Zowel platte daken als schuine daken zijn geschikt. Een dak gericht op het zuiden is optimaal, maar ook een dak dat meer op het oosten of westen ligt, is geschikt voor een zonneboiler. De vloeistof die door de zonnecollector circuleert, transporteert de zonne-energie naar een opslagvat ofwel zonneboiler. Wanneer de zonneboiler (door te weinig zon) niet warm genoeg wordt of wanneer er meer warm water gevraagd wordt dan de zon kan leveren, zorgt de cv-ketel of een elektrisch element voor extra energie. Zo komt u nooit zonder warm water te zitten.
 

Subsidie op zonneboiler

De aanschaf van een zonneboiler is geen bijzonder hoge investering. De zonneboiler gebruikt weinig elektrische energie, dus uw maandlasten gaan direct omlaag. Ook het onderhoud brengt weinig kosten met zich mee. Met een onderhoudsbeurt wordt één keer per twee jaar de zonneboiler gecontroleerd. En met een levensduur van 15 tot 17 jaar, is een zonneboiler zeer zeker de investering waard. Bovendien kunt u subsidie krijgen op de aanschaf van een zonneboiler, dankzij de ISDE-regeling of 'Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties' (EDS).

Wilt u meer informatie over welke voordelen een zonneboiler u kan bieden? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 
 

Onze merken zonneboilers voor zakelijke klanten:


HR Solar, partner van New Energy Systems
Nefit, partner van New Energy Systems