new energy check logo
New Energy Systems

Zonnepanelen zijn een slimme investering

Voor elke organisatie is kostenbesparing van belang. Maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijkheid zijn belangrijke thema's. Het gebruik van zonnepanelen sluit hier naadloos bij aan.

Zonnepanelen zijn een van de populairste, snelste en minst ingrijpende manieren om uw bedrijf te verduurzamen. Ze zijn de laatste jaren stevig in prijs gedaald en leveren daardoor een goed rendement op uw investering.

Daarnaast is de zon is een eindeloze bron van schone energie. Elk bedrijf of elke instantie kan hiervan profiteren met zonnepanelen. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct beschikbaar waardoor u meteen kunt besparen op uw energiekosten. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van uw energieleverancier.

Zonnepanelen kunt u vergunningsvrij laten plaatsen. Zonnepanelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst, omdat daar het makkelijkste het zonlicht kan worden opgevangen. Zowel platte daken als schuine daken zijn geschikt. Ook in de schaduw of bij bewolkt weer werken de zonnepanelen.
 

Zonnepanelen: subsidies en fiscale voordelen

Het is in eerste instantie een behoorlijke investering voor organisaties en instanties om zonnepanelen aan te schaffen. Maar na deze eenmalige uitgave, zakken uw maandlasten aanzienlijk. In de regel geldt voor bedrijven of instanties dat stroom die opgewekt wordt door eigen zonnepanelen ca. 6 cent per kWh kost, terwijl energieleveranciers al snel 11 cent vragen. Met een levensduur van zo'n 25 jaar, zijn zonnepanelen dus een zeer slimme investering.

Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en tegemoet te komen in de investeringskosten, bestaat voor bedrijven en (non-profit)instellingen de  SDE+-subsidie. Met deze exploitatiesubsidie geeft de overheid u 15 jaar lang een vaste financiële tegemoetkoming. U kunt hiervoor in aanmerking komen, als u grootverbruiker bent en minimaal 15 kWp PV-vermogen laat plaatsen.

Kleinverbruikers kunnen, naast salderen, gebruikmaken van de Energie Investerings Aftrek (EIA). Daarmee kun u 54,5 procent van uw investering in een duurzaam energiesysteem fiscaal kunt verrekenen met uw winst- of inkomstenbelasting. Deze regeling kan eenmalig (in het jaar van aanschaf) worden toegepast.

Voor sportverenigingen of sportstichtingen is er de 'Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties' (EDS). Deze regeling is gericht op investeringen voor de toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over zonnepanelen voor uw bedrijf? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Onze merken zonnepanelen voor zakelijke klanten:

New Energy Systems is Elite Partner van SunPower New Energy Systems is partner van JA Solar New Energy Systems is partner van SolarEdge