new energy check logo
New Energy Systems

Warmtepompboiler profiteert optimaal van lucht

Zoekt u een duurzaam energiesysteem om warm tapwater te maken? Met een warmtepompboiler kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten. Een ideale oplossing voor renovatie, maar zeker ook bij nieuwbouw.

Dat ook de buitenlucht een oneindige hoeveelheid energie bevat, klinkt voor veel mensen ongeloofwaardig. Toch kan met een warmtepompboiler voldoende energie uit de buitenlucht worden gehaald om warm tapwater te maken, zelfs als het vriest. Een warmtepompboiler heeft een aanzienlijk beter rendement dan een HR-ketel of een elektrische boiler.
 

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler produceert het hele jaar door warm tapwater door warmte te onttrekken uit ventilatie- of omgevingslucht. De geïntegreerde warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiermee wordt het tapwater in het voorraadvat (van 190 liter of 300 liter) verwarmd tot ca. 60°C. De warmtepompboiler heeft een automatisch anti-legionellaprogramma, dat het drinkwatersysteem wekelijks desinfecteert. De warmtepompboiler wordt in directe nabijheid van het warm tapwater-aansluitpunt geplaatst.

Het werkbereik van de warmtepompboiler ligt tussen -7°C en 43°C  (buiten)temperatuur. Zodra de temperatuur van de aangezogen lucht buiten dit bereik treedt of er een storing optreedt, zal een intern elektrisch element inschakelen om de benodigde energie te leveren om het tapwater alsnog te verwarmen. Hierdoor heeft u altijd voldoende warm tapwater en is een cv-ketel niet (meer) nodig.
 

Subsidie op een warmtepompboiler

Sinds 1 januari 2016 is er een subsidieregeling voor warmtepompboilers: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De overheid wil hiermee de komende jaren huiseigenaren en bedrijven stimuleren minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken voor het verwarmen van tapwater. De subsidie voor warmtepompboilers is er vanaf 1.100 euro per systeem. Over het algemeen is de subsidie goed voor zo'n 20 tot 25 procent van de investeringskosten.
 

Warmtepompboiler vs. zonneboiler

Zowel een warmtepompboiler als een zonneboiler verwarmen op een duurzame wijze tapwater en leveren daarmee dus een flinke besparing op uw energierekening.  Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen een warmtepompboiler en een zonneboiler.

Zo is het relatief eenvoudig om een warmtepompboiler te installeren, is deze qua prijs voordeliger in aanschaf,  buitenshuis niet zichtbaar, heeft een warmtepompboiler weinig onderhoud nodig én functioneert een warmtepompboiler altijd, ook als het buiten vriest,  en kan het daardoor een volledige warmwaterproductie garanderen.

 

Wilt u meer informatie over welke voordelen een warmtepompboiler u kan bieden? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 
 
 

Ons merk warmtepompboiler voor particuliere klanten:


Fujitsu, partner van New Energy Systems