new energy check logo
New Energy Systems

Artikel Eigen Huis Magazine: "Maak kennis met de warmtepomp"

Warmtepompen zijn inmiddels een volwaardig alternatief voor de cv-ketel. Toch geniet het apparaat nog niet veel bekendheid. Reden te meer voor Vereniging Eigen Huis om een artikel eraan te wijden, mét verhalen uit de praktijk.

Onder deze referenties Jos Geerdes (62) uit Heerlen. Jos kocht vorig jaar september via New Energy Systems zijn tweede warmtepomp. De eerste heeft zeven jaar probleemloos gedraaid, maar kon niet het hele huis verwarmen. De nieuwe installatie kan dat wel.

‘Het gas is afgesloten, dat heb ik niet meer nodig. Ik hoop er vooral geld mee te besparen. Over een paar jaar ga ik met pensioen en dan hoop ik dat mijn vaste lasten mede door de warmtepomp wat lager zijn. Bijkomend voordeel is dat ik het milieu een beetje spaar. In 2009 kocht ik een klein systeem, het was een hybride warmtepomp. Als het kouder was dan drie graden Celsius, verwarmde de cv-ketel het huis. Zeven jaar ging dat prima, maar vorig jaar kreeg ik problemen met de cv-ketel. Ik wilde niet investeren in een nieuwe cv-installatie, dat vond ik zonde. Het was tijd voor een grotere warmtepomp. Ik heb een luchtwarmtepomp gevonden met een boilervat van 200 liter. Hij doet het tot een temperatuur van min twintig graden Celsius. Het gas heb ik laten afsluiten, want dat heb ik niet meer nodig. Ik kookte al elektrisch. Mijn stroomverbruik zal verdubbelen, denk ik, maar gelukkig heb ik twaalf zonnepanelen. Ik ben benieuwd hoe hoog mijn energierekening uitvalt, ik betaal elke maand een voorschot van ongeveer 70 euro, maar dat kan volgens mijn energieleverancier omlaag.’Lees hier het volledige artikel in Eigen Huis Magazine, editie april 2017: 

 

 


Bron: Eigen Huis Magazine april 2017, Vereniging Eigen Huis

 

 

geplaatst op 5 mei 2017

« Ga terug