new energy check logo
New Energy Systems

Artikel Ondernemersbelang Limburg: "Slimme ondernemers investeren in zonnepanelen"

Begin juli 2015 verscheen een artikel over New Energy Systems in het magazine Ondernemersbelang Limburg, dat wordt toegezonden aan bedrijven en gemeentelijke overheidsorganisaties in Limburg. Hieronder kunt u het artikel teruglezen:

 

'Slimme ondernemers investeren in zonnepanelen'

Zonnepanelen worden, mede dankzij aantrekkelijke financiële regelingen, steeds populairder. Niet alleen bij woningeigenaren, maar zeker ook in het bedrijfsleven. “Zonnepanelen verlagen niet alleen uw energiekosten aanzienlijk, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu en uw bedrijfsimago.”

 

Hoewel de aanschaf van zonnepanelen aanvankelijk een behoorlijke investering is, is zelf stroom produceren uiteindelijk goedkoper dan stroom afnemen bij uw energieleverancier. Dat heeft niet alleen te maken met de oplopende schaarste (en dus prijs) van fossiele brandstoffen, maar ook met de sterke ontwikkeling van zonnepanelen en de markt. “De markt van zonnepanelen is een prijsvechtersmarkt geworden, waarbij de geleverde kwaliteit, service en garanties sterk onder druk zijn komen te staan. New Energy Systems werkt echter uitsluitend met A-merken met hoge rendementen en uitstekende garantievoorwaarden. Daardoor draaien we weliswaar niet mee in die prijsvechtersmarkt, maar kunnen we wel langdurige kwaliteit, service en betrouwbaarheid garanderen”, vertelt Peter Debije, commercieel directeur bij New Energy Systems.

 

Zonnekeur-keurmerk

Het officiële Zonnekeur-keurmerk dat New Energy Systems in juni 2013 behaalde, onderstreept deze bedrijfsvisie: kwaliteit staat bovenaan. Het keurmerk werd tot nu toe pas aan zo’n dertig solarbedrijven toegekend. “Zonnekeur-installateur word je niet zomaar. Om het Zonnekeur-keurmerk te behalen, moet je aan hoge eisen voldoen: je bedrijfsvoering moet aantoonbaar op orde zijn, je medewerkers moeten goed opgeleid zijn en je moet voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. We worden daar regelmatig op gecontroleerd”, licht technisch directeur Nico Eurelings toe.

 

Subsidies en fiscale voordelen

Om bedrijven tegemoet te komen in de aanschafkosten van zonnepanelen, wordt door de overheid subsidie verstrekt via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+-regeling). De overheid gar­andeert hiermee over een periode van 15 jaar een stevige, positieve cashflow tijdens de exploitatie. Voor (voormalig) agrarisch ondernemers is er tevens een interessante subsidie beschikbaar wanneer men besluit asbestdaken, die vanaf 2024 sowieso verboden zijn, te vervangen door daken met zonnepanelen.

 

Bedrijven kunnen ook gebruikmaken van diverse fiscale regelingen, waaronder de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Dankzij deze fiscale voordelen geniet uw bedrijf van een lagere netto-aanschaf van zonnepanelen.

 

Volledige ontzorging

“We merken dat voor dit soort investeringen behoefte is aan een solarteur die de volledige verantwoording op zich neemt”, zegt Peter Debije. “Niet alleen bij advies, ontwerp en realisatie, maar vooral ook op het gebied van onderhoud en in de begeleiding van het financiële traject. Door onze jarenlange ervaring weten we precies welke regelingen het beste bij uw bedrijfssituatie passen. Zonnepanelen verlagen in ieder geval niet alleen uw energiekosten, ze dragen ook bij aan het milieu en een positief imago van uw bedrijf. Zo blijven duurzaamheid en MVO niet alleen een ambitie!”

 

Quick scan

 

Hét probleem van de markt

De zonnepanelenmarkt groeit hard met aanbieders die veelal en passant ook nog even zonnepanelen verkopen, zodat het voor een klant steeds moeilijker is om een goede keuze te maken. Onder deze aanbieders zijn veel ‘cowboys’ actief die tot de bodem gaan, helaas ook op het gebied van kwaliteit, veiligheid en service.

 

Onze visie

Denk niet te makkelijk over de aanschaf van zonnepanelen. Kijk niet naar wat het kost, maar wat het oplevert. Neem weloverwogen beslissingen, al helemaal als het een dergelijke grote investering betreft. U wilt immers langdurig en bovenal zorgeloos van zonne-energie genieten. Reden te meer om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren solarteur. Indien u zich focust op kosten, gaat de kwaliteit omlaag; maar als u zich focust op kwaliteit, gaan de kosten vanzelf omlaag.

 

Uw oplossing

Nu er steeds meer aanbieders van zonnepanelen zijn, is het belangrijk dat u op bewezen vaardigheid, bedrijfsvoering, veiligheid en kwaliteit kunt vertrouwen. Daarom is het keurmerk Zonnekeur in het leven geroepen. New Energy Systems ontving in juni 2013 als tweede solarteur van Nederland het Zonnekeur-keurmerk. Dankzij dit Zonnekeur-keurmerk en onze jarenlange ervaring met zonnepanelen kunnen wij onze klanten garanderen dat ze kiezen voor een betrouwbare en deskundige leverancier.

 

 

Klik op onderstaande afbeelding om het gehele artikel te lezen:
 

New Energy Systems in Ondernemersbelang Limburg:

 

Het gehele magazine kunt u hier lezen.

geplaatst op 16 juli 2015

« Ga terug