new energy check logo
New Energy Systems

Informatie najaarsronde SDE+ 2017 bekendgemaakt

Op 4 juli 2017 heeft minister Kamp de Tweede Kamer geïnformeerd over de najaarsronde van de SDE+ 2017. De najaarsronde wordt opengesteld van 3 oktober tot 26 oktober 2017, met een budget van 6 miljard euro. Ten opzichte van de voorjaarsronde, zijn er voor de najaarsronde belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Zo onderscheidt de SDE+ najaar 2017 twee categorieën zon-PV. Kleinschalige zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp, en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie in anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking de RVO de opdrachtverstrekking(en) te sturen.

Tevens wordt het basisbedrag voor aanvragen in de categorie zon-PV, naar aanleiding van nieuwe inzichten op basis van de voorjaarsronde 2017, verlaagd van € 0,125/kWh naar € 0,117/kWh.
 

Bereid tijdig uw SDE+-aanvraag voor

Bent u van plan om voor uw bedrijf in 2017 SDE+-subsidie aan te vragen? Zorg dat u alle benodigde vergunningen en bijlagen op tijd heeft. Geen vergunning(en) terwijl wel vereist, betekent geen SDE+-subsidie. Vraagt u subsidie aan voor meer dan 500 kWp (in 1 of meerdere aanvragen)? Dan bent u verplicht een haalbaarheidsstudie uit te voeren en deze aan uw aanvraag toe te voegen.

New Energy Systems heeft al jarenlang succesvolle ervaringen met de SDE+-subsidie. Bent u van plan om SDE+ aan te vragen of wilt u meer informatie over deze subsidieregeling? Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat SDE+-subsidie voor uw bedrijf kan betekenen. Tevens berekenen zij welk fasebedrag geschikt is voor uw situatie en verzorgen zij voor u de gehele aanvraag van de SDE+-subsidie.

Neem tijdig contact op met ons om uw SDE+-aanvraag goed voor te bereiden en straks op tijd in te kunnen dienen. 
 

geplaatst op 11 juli 2017

« Ga terug