new energy check logo
New Energy Systems

Investeringssubsidie op zonneboilers en warmtepompen (ISDE)

Met ingang van 1 januari 2016 komt er een nieuwe subsidieregeling voor de aanschaf van onder andere zonneboilers en warmtepompen: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met deze investeringssubsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van onder andere zonneboilers en warmtepompen. De regeling is er voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

 

Waarom deze ISDE-subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particuliere en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt. De investeringssubsidie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is door minister Kamp aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015.

 

Wanneer kunt u de ISDE-subsidie aanvragen?

De meerjarige regeling opent op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Aanvragen kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur. Let op: voor particuliere aanvragers gelden andere voorwaarden dan voor zakelijke gebruikers.

 

Hoeveel ISDE-subsidie is er?

Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt: voor 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 500,- en € 2.500,-. Voor zonneboilers hangt deze af van de jaaropbrengst en is indicatief vanaf € 500,- per apparaat. De exacte bedragen staan in de apparatenlijst, die vanaf 4 januari 2016 op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt gepubliceerd.

 

Meer informatie ISDE-subisie

Wilt u weten of de ISDE-subsidieregeling ook voor u interessant kan zijn? Neem dan contact op met onze adviseurs.

 

geplaatst op 18 december 2015 | bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

« Ga terug