new energy check logo
New Energy Systems

Minister Kamp onthult details van SDE+-regeling voor 2016

Minister Kamp heeft de details van de SDE+-regeling 2016 bekendgemaakt. Er zijn diverse wijzigingen, waaronder een verhoging van het budget naar 8 miljard euro (tegenover 3,5 miljard euro in 2015). Daarnaast zijn er in 2016 slechts twee openstellingsrondes: van 1 maart tot en met 31 maart en van 30 augustus tot en met 29 september.
 

Minder fases SDE+

De SDE+ is erop gericht om de grootschalige uitrol van hernieuwbare energieproductie op een kosteneffectieve manier te bespoedigen. De SDE+ kent daarom in 2016 minder fases met een snellere doorlooptijd:


Openstellingsronde SDE+ 2016 - New Energy Systems

 

Grootverbruikersaansluiting bij SDE+

Ook in 2016 komen aanvragers voor SDE+ op zon-pv alleen in aanmerking voor deze subsidie indien zij een grootverbruikersaansluiting hebben (of willen aanschaffen) en meer dan 15 kWp aan zonnepanelen plaatsen. Deze voorwaarden zijn gesteld om te voorkomen dat SDE+-projecten met een kleine omvang onbedoeld kunnen profiteren van meerdere regelingen. Kleinverbruikers kunnen immers salderen en gebruikmaken van fiscale voordelen, zoals de EIA.
 

Haalbaarheidsstudie SDE+

Voor zon-pv projecten waarbij een aanvrager, verdeeld over meerdere aanvragen, meer dan 500 kilowattpiek aanvraagt, zal ook een haalbaarheidsstudie verplicht worden, staat te lezen in de kamerbrief.

Neem contact op met onze adviseurs om vrijblijvend de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

geplaatst op 9 december 2015

« Ga terug