new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems genomineerd voor MKB L1mburg-prijs 2016

Met grote trots kunnen wij vertellen dat New Energy Systems genomineerd is voor de MKB L1mburg-prijs 2016! Met de MKB L1mburg-prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Hoe maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Bij ondernemen zou het dus niet alleen om een goed verdienmodel moeten gaan, zo is de gedachte achter de prijs. De MKB L1mburg-prijs is een initiatief van MKB Limburg in samenwerking met L1. Het is de opvolger van de Innovatieprijs, die tien jaar lang heeft bestaan. De winnaar wordt bekendgemaakt in een live-uitzending van L1 TV op dinsdag 19 april (17:55 uur). De prijs wordt in Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht uitgereikt door oud-burgemeester en tegenwoordig ondernemer Gerd Leers. 

 

Alle genomineerden:

New Energy Systems (Schimmert) is gespecialiseerd in duurzame energiesystemen voor woningen en bedrijfspanden, zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Al deze producten dragen bij aan een duurzamere wereld, door het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren of zelfs volledig te stoppen. De focus ligt zeer nadrukkelijk op kwaliteit van de systemen en niet op kwantiteit.

Arion (Geleen) maakt doekjes om patiënten te wassen zonder water en een hulpmiddel om aan- en uittrekken van steunkousen heel simpel te maken. Arion streeft ernaar om het leven van patiënten en zorgverleners gemakkelijker, efficiënter en comfortabeler te maken. Enerzijds bespaart een Arion-product water, anderzijds steunt het bedrijf Made Blue, dat juist zorgt voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Bureau Beerens (Swolgen) maakt e-learningmodules en computergames op maat. Beerens ondersteunt daarmee opleidingsmedewerkers bij bedrijven en instellingen. Het bedrijf wil twee maatschappelijke problemen oplossen: minder woon-werkverkeer en daardoor minder files en milieuvervuiling en de aanpak van langdurige werkloosheid onder vooral senioren en vluchtelingen.

Weelec (Maastricht) is een maatschappelijk verantwoorde verwerker van elektronisch afval. Het verwerkingsproces bestaat ten eerste uit handmatige demontage door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gevolgd door een hightech machinaal proces. Hierdoor herwint Weelec extreem schone grondstoffen (circulaire economie) op een sociale manier.

Zwamburg (Maastricht) is een duurzame paddenstoelen-kwekerij die oesterzwammen kweekt op onder andere de koffiedrab van de horeca. Het bedrijf werkt volgens de ‘blauwe economie’: lokale grondstoffen, lokale afzet, kennis delen en afval-vrij produceren. Zwamburg wil meer mensen en bedrijven bewust maken van de blauwe economie, zodat ze waarde gaan hechten aan hun reststromen.
 

geplaatst op 11 april 2016

« Ga terug