new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems installeert 748 zonnepanelen bij Kal-fire in Belfeld

Tijdens de bouwvak is er door New Energy Systems uit Schimmert hard gewerkt om op het dak van Kal-fire in Belfeld zonnepanelen te plaatsen. De haardenfabrikant investeerde deze zomer dankzij SDE+-subsidie in maar liefst 748 zonnepanelen, die jaarlijks zo’n 228.000 kilowattuur duurzame elektriciteit gaan opwekken.

Kal-fire wist met succes SDE+-subsidie in 2016 te bemachtigen. “Dankzij een helder advies en een duidelijke business case, heeft New Energy Systems in maart SDE+-subsidie voor ons aangevraagd. Eind mei ontvingen we positief bericht op deze SDE+-aanvraag en hebben we New Energy Systems de opdracht tot het plaatsen van de zonnepanelen verstrekt. Dankzij de goede en snelle samenwerking, hebben we eind augustus de zonnepanelen officieel in gebruik kunnen nemen”, vertelt Beijko van Melick, managing director bij Kal-fire.

New Energy Systems plaatste 748 zonnepanelen van het merk JA Solar (315 Wp per stuk), voorzien van power optimizers en omvormers van SolarEdge. “De innovatieve omvormertechniek van SolarEdge biedt veel voordelen voor Kal-fire. Dankzij de power optimizers, kunnen ze het maximale rendement uit de zonnepanelen halen, wat de hoogte van de SDE+-subsidie ten goede komt. De subsidie wordt namelijk op basis van opgewekte kilowatturen uitbetaald. Daarnaast schakelen de power optimizers het PV-systeem automatisch af in geval van een calamiteit zoals brand, waardoor er veilig geblust kan worden”, licht Stefan Houben, adviseur bij New Energy Systems, toe.

geplaatst op 5 september 2016

« Ga terug