new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems sluit zich aan bij stichting ZRN

New Energy Systems heeft zich per 1 november 2015 aangesloten bij de stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN). Deze stichting, opgericht in augustus 2015, zorgt voor een milieuvriendelijke en juiste recycling van zonne-energieproducten in Nederland.

 

Stichting ZRN

Fabrikanten en importeurs van zonne-energieproducten zijn sinds februari 2014 wettelijk verplicht te voldoen aan de richtlijn Afgedankt Elektrisch en Elektronisch Afval (AEEA), de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Hierdoor zijn partijen die zonnepanelen op de Nederlandse markt zetten verantwoordelijk geworden voor de inname en verwerking van deze producten bij veroudering of defecten. Als gevolg hiervan is er een behoefte ontstaan aan een onafhankelijke stichting die zich zowel inhoudelijk als uitvoerend met deze wet bezighoudt. Dit heeft geleid tot de oprichting van de stichting Zonne-energie Recycling Nederland in augustus 2015. De stichting is opgericht vóór en dóór de branche, met ondersteuning van brancheorganisatie Holland Solar.

 

Recyclen zonnepanelen

New Energy Systems is van mening dat het inzamelen en recyclen van oude en/of defecte zonnepanelen belangrijk is vanwege de herbruikbare grondstoffen in een zonnepaneel. Tevens wordt het milieu gespaard, doordat herbruikbare grondstoffen niet op de afvalberg terechtkomen. Door de zonnepanelen in te leveren bij New Energy Systems, zorgen we er samen voor dat de kringloop van zonnepanelen op de juiste wijze wordt gesloten. New Energy Systems recyclede voorheen oude en/of defecte zonne-energieproducten via het Europese PV Cycle.

geplaatst op 2 november 2015

« Ga terug