new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems viert 10-jarig jubileum

New Energy Systems bestaat in 2018 10 jaar

New Energy Systems, specialist in systemen voor de opwekking van duurzame energie, viert in 2018 haar 10-jarig bestaan. In de tien jaar dat New Energy Systems actief is, heeft het bedrijf uit Schimmert door heel Nederland duizenden duurzame energieprojecten gerealiseerd. “Dit gaat van vele particulieren tot grootzakelijke bedrijven waarvan vele uit de agrarische sector, en van Zuid-Limburg tot op de Waddeneilanden”, aldus Peter Debije, commercieel directeur van het jubilerende bedrijf.  

In 2008, toen de markt voor zonne-energie en warmtepomptechniek nog heel klein was, richtte Debije samen met Nico Eurelings het bedrijf op. “Begin januari 2008 zijn we New Energy Systems gestart. Op dat moment waren er slechts zo’n 35 bedrijven in deze branche werkzaam. In de tien jaar dat we nu actief zijn, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf dat ruim vijftig gespecialiseerde medewerkers telt”, aldus technisch directeur Nico Eurelings.
 

Energieneutraal bedrijfspand

Energieneutraal bedrijfspand New Energy Systems

Het eerste bedrijfspand aan De Steeg werd dan ook al snel te klein en op 13 mei 2011 nam New Energy Systems officieel haar energieneutrale kantoorpand verderop in de straat in gebruik. “Ons huidige bedrijfspand is volledig energieneutraal. We hebben uiteraard zonnepanelen op het dak die ons van stroom voorzien, maar ook een warmtepomp om gedurende de zomer en winter het gebouw op een constante temperatuur te houden, zonder gebruik van aardgas. Hierdoor hebben wij al jaren geen energierekening meer. Ook qua opslagmogelijkheden en het aantal montageteams zijn we in de laatste jaren flink uitgebreid om alle klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn”, aldus Eurelings.
 

De markt voor duurzame energie heeft in de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Niet in de laatste plaats vanwege de aantrekkelijke subsidieregelingen, fiscale voordelen en de hoge rendementen ten opzichte van de lage spaarrentes. “Duurzame energie is hot voor zowel particulieren als bedrijven. Dat heeft er ook voor gezorgd dat het aantal aanbieders geëxplodeerd is in de laatste jaren; de markt telt nu enkele duizenden aanbieders. Zonnepanelen zijn daarbij veruit de populairste vorm van duurzame energie, vanwege de eenvoudige toepassing op gebouwen”, vertelt Debije in een terugblik op de marktontwikkeling in tien jaar.
 

Zonnekeur-keurmerk

Nico Eurelings neemt in juni 2013 het Zonnekeur-keurmerk in ontvangst

Kers op de taart in het eerste decennium was het Zonnekeur-keurmerk dat New Energy Systems in juni 2013, als tweede zonne-energiebedrijf van Nederland, in ontvangst mocht nemen. Eurelings: “Omdat er steeds meer installateurs in de business sprongen, werd de roep om een keurmerk alsmaar groter. Daarmee werd een duidelijke slag gemaakt voor bedrijven die aantoonbaar kwaliteit en zekerheid bieden en veilig werken. Het Zonnekeur-keurmerk helpt particulieren en bedrijven dus om betrouwbare installateurs en producten op het gebied van zonne-energie te vinden.”

“In al die jaren hebben wij geweldige projecten gerealiseerd en daar gaan we uiteraard mee door. We hebben dit jaar vele mooie duurzame energieprojecten op de planning staan, die een kroon zullen vormen op ons 10-jarig jubileum”, besluiten Eurelings en Debije.


geplaatst op 20 januari 2018

« Ga terug