new energy check logo
New Energy Systems

Officiële aftrap project Duurzaam Nuth

Vrijdag 23 mei is het officiële startschot gegeven van het duurzaamheidsproject ‘Duurzaam Nuth’. Met dit project gaat de gemeente Nuth zich samen met het Ondernemersplatform (twaalf lokale ondernemingen, waar New Energy Systems één van is) de komende tijd actief bezighouden met duurzaamheid en energiebesparing.

Ondernemersplatform
Een van de vele onderdelen was de presentatie van het Ondernemersplatform Duurzaam Nuth. Technisch directeur van New Energy Systems, Nico Eurelings, sprak namens de ondernemers over het nut van dit duurzaamheidsproject. “We moeten, om te voorkomen dat we straks (nóg meer) problemen krijgen, anders met onze energiebronnen omgaan. Ieder van ons is er klaar voor om hierin een steentje bij te dragen. Elk bedrijf op zijn eigen manier, maar allemaal met dezelfde motivatie; enthousiasme, kwaliteit en duurzaamheid.”

Eco-Challenge
Er was tijdens deze feestelijke dag ook de nodige aandacht voor de Eco-Challenge, waarbij alle basisscholen van de gemeente Nuth (groep 7 en 8) streden voor de titel ‘Duurzaamste basisschool van Nuth’. Zo namen maar liefst 225 leerlingen deel aan verschillende leeractiviteiten die gekoppeld waren aan de thema's aarde, water, vuur en lucht. De jongens en meisjes van basisschool ’t Kirkeveldsje (groep 8) uit Schimmert behaalden uiteindelijk de meeste punten en waren daarmee de terechte winnaar. Van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Zie www.duurzaamnuth.nl voor meer informatie.

« Ga terug