new energy check logo
New Energy Systems

Verbeter uw energielabel met zonne-energie en zonnewarmte

Als woningeigenaar heeft u begin 2015 van de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Het energielabel geeft met de klassen A++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe uw huis omgaat met fossiele energie. Dit voorlopige energielabel is bedoeld als stimulans om uw fossiele energieverbruik tijdig aan te pakken. New Energy Systems biedt diverse duurzame energiesystemen aan, die uw energielabel aanzienlijk kunnen verbeteren:

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een van de populairste, snelste en minst ingrijpende manieren om duurzame energie op te wekken en uw energielabel te verbeteren. Ze zijn de laatste jaren stevig in prijs gedaald en leveren daardoor een goed rendement op uw investering, die u kunt vergelijken met een spaarrente van 6 á 8 procent. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is een cijfer dat de basis vormt voor het energielabel van uw woning. Het EPC zal door het installeren van zonnepanelen met een vermogen van 3.500Wp verbeteren met circa 0,3 punten. Bij een woning met een C-label (EPC van 1,35) zal deze investering leiden tot een A-label.

 

Zonneboiler

De aanschaf van een zonneboiler is relatief gezien geen grote investering, maar kan er wel - dankzij een verbetering van het EPC - voor zorgen dat uw energielabel met een categorie omhoog gaat. Met een zonneboiler wordt zonne-energie omgezet in warmte, die wordt gebruikt voor het opwarmen van (tap)water in uw keuken of badkamer. Een zonneboiler is veelal ook geschikt om uw zwembad te verwarmen. Een zonneboiler, gekoppeld aan een zonnecollector op het dak, werkt relatief eenvoudig en kent weinig onderhoud. Ideaal voor de kleinere portemonnee.

 

Warmtepomp

De warmtepomp wint in rap tempo aan populariteit. Logisch, want een warmtepomp werkt kostenbesparend, is goed voor het milieu en zorgt bovenal 24 uur per dag - ’s zomers en ’s winters - voor een comfortabel en behaaglijk klimaat in uw woning. Een warmtepomp is een behoorlijke investering, maar gaat daarentegen tot wel 25 jaar mee en biedt een buitengewoon goed rendement van 400 á 600 procent (ongeacht de buitentemperatuur). Ter vergelijking: de beste HR-ketels op aardgas hebben een rendement van tegen de 100%. Koude thuiskomsten behoren dankzij een warmtepomp tot het verleden.

 

Combinatie

Met een combinatie van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp kunt u zelfs uw woning helemaal energieneutraal maken, waardoor u uw fossiel energieverbruik naar nul kunt brengen en uw energielabel zal stijgen naar A++.

 

Maatwerk

Ieder systeem past anders bij uw woonsituatie, vandaar dat onze oplossingen altijd maatwerk zijn. Onze adviseurs komen graag bij u langs om te kijken hoe u uw energielabel kunt verbeteren. Zij kunnen u tevens informeren over de diverse financieringsmogelijkheden om deze investeringen tegen aantrekkelijke voorwaarden te bekostigen. Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak.

 

Handige links

Energielabel voor woningen: www.energielabel.nl/woningen

Uw eigen energielabel bekijken: www.zoekuwenergielabel.nl

Energielabel per regio of woonplaats bekijken: www.energielabelatlas.nl

Definitief energielabel aanvragen: www.energielabelvoorwoningen.nl

« Ga terug