new energy check logo
New Energy Systems

Zonnepanelen voor Autofirst Haleco in Nuth

AutoFirst Haleco heeft ruim 300 zonnepanelen laten installeren op haar pand op bedrijventerrein De Horsel in Nuth. Daarmee zet het familiebedrijf een belangrijke stap richting duurzaam ondernemen. “Voor elke organisatie is kostenbesparing van belang. Maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijkheid zijn belangrijke thema’s. Het gebruik van zonnepanelen sluit naadloos aan bij deze ontwikkelingen en onze behoeften.” 

 

De in totaal 304 zonnepanelen zullen jaarlijks ruim 78.000 kWh elektrische energie opwekken, waarmee Haleco zelf in haar energiebehoefte gaat voorzien. New Energy Systems uit Schimmert verwierf de opdracht om de zonnepanelen te plaatsen. “Wij kennen New Energy Systems erg goed; we verzorgen al jarenlang het onderhoud en de apk-keuringen aan haar wagenpark. Daarnaast is het bedrijf Zonnekeur-gecertificeerd, een keurmerk dat ons de garantie geeft dat we kiezen voor een deskundige en betrouwbare leverancier. Het is tevens erg prettig dat New Energy Systems ons volledig heeft ontzorgd met onder andere de subsidieaanvraag en dat de serviceafdeling de zonnepanelen na inbedrijfname proactief blijft controleren op correcte werking. Zo kunnen wij ons volledig concentreren op onze eigen business”, aldus directeur Leon Habets. 

 

Om de zonnepanelen zo goed mogelijk te laten presteren, is het systeem voorzien van SolarEdge-omvormers en power optimizers. Die zorgen er niet alleen voor dat zonnepanelen optimaal werken ondanks dat er sprake is van schaduw of vervuiling, ze bieden ook de mogelijkheid om tot op paneelniveau de prestaties nauwkeurig te volgen. “Niet alleen de serviceafdeling van New Energy Systems en wij, maar ook onze klanten kunnen precies volgen wat de zonnepanelen opleveren. Via een groot tv-scherm bij de receptie kan iedere bezoeker van ons bedrijf zien hoeveel duurzame energie we opwekken en hoeveel CO2-uitstoot we daarmee vermijden. Dankzij deze zonnepanelen is Haleco niet alleen zichtbaar maar ook meetbaar duurzamer geworden.” 

 

Over Haleco 

Autofirst Haleco uit Nuth, dat in 1981 begon als tankstation met een bescheiden werkplaats, houdt zich anno 2015 (met 11 medewerkers) bezig met full service-onderhoud aan personenwagens, lichte bedrijfsauto’s en caravans/campers, en de verhuur van diverse soorten auto’s. Tevens beschikt Haleco over een moderne carwash (ook voor hoge bedrijfsbussen) en de mogelijkheid om allerlei toepassingen zoals navigatie, cruise control, parkeerhulp, dubbele bediening voor leswagens, Track en Trace en dergelijke in een vervoersmiddel in te bouwen. Meer informatie vindt u op www.autofirst-haleco.nl 

« Ga terug