new energy check logo
New Energy Systems

Verbeter uw energielabel met duurzame energie

Hoe uw woning met energie uit fossiele brandstoffen omgaat, wordt weergegeven in het energielabel. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is de basis voor het energielabel van uw woning. Hoe kleiner het getal, hoe beter uw woning presteert. 


De EPC wordt berekend aan de hand van de eigenschappen van het gebouw, de gebouwgebonden installaties en het gebruikersgedrag. Door het gebruik van duurzame energiesystemen, zoals zonnepanelen, een warmtepompboiler of een warmtepomp, wordt er een duurzame verbetering aangebracht in de gebouwgebonden installaties van uw woning.

Hierdoor zal de EPC en het bijbehorend energielabel aanmerkelijk verbeteren. Afhankelijk van uw specifieke situatie zal bij het plaatsen van een duurzaam energiesysteem het energielabel met één of meerdere klassen stijgen. Het energielabel geeft met de klassen A++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe uw huis omgaat met fossiele energie.
 

Voorbeeld

Het EPC zal door het installeren van zonnepanelen met een vermogen van 3.500Wp verbeteren met ca. 0,3 punten. Bij een woning met een C-label (EPC van 1,35) zal deze investering leiden tot een A-label.
 

Handige links

Energielabel voor woningen: www.energielabel.nl/woningen

Uw eigen energielabel bekijken: www.zoekuwenergielabel.nl

Energielabel per regio of woonplaats bekijken: www.energielabelatlas.nl

Definitief energielabel aanvragen: www.energielabelvoorwoningen.nl