new energy check logo
New Energy Systems

Een warmtepomp verwarmt uw woning met lucht

Dat ook de directe omgeving waarin we leven (de lucht) onuitputtelijke energie bevat, en dat we die (gratis) energie ook kunnen gebruiken, is niet bij iedereen bekend. Dus wat zou er mooier zijn dan de energie die in onze directe omgeving al aanwezig is, te gebruiken om bijvoorbeeld onze gebouwen te verwarmen?

Met een warmtepomp kan dat relatief eenvoudig. Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de (buiten)lucht en ze hebben een zeer hoog rendement. Daardoor gebruiken warmtepompen weinig tot geen fossiele brandstof en veroorzaken ze weinig milieubelasting. Een warmtepomp werkt dus kostenbesparend, spaart het milieu, maar bovenal zorgt een warmtepomp 24 uur per dag, in de zomer én in de winter, voor een comfortabel klimaat in uw woning.
 

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen werken het meest optimaal met lage temperatuur-verwarmingen (zoals vloerverwarming) én in een goed geïsoleerd huis. Het cv-water wordt met een warmtepomp namelijk niet warmer dan 45°C, dus is er een relatief grote oppervlakte (de vloer) nodig om ruimtes met een lagere temperatuur te verwarmen. Hetzelfde systeem kan dan echter ook gebruikt worden om het gebouw in de zomer juist koel te houden. Dat betekent dus dat er geen airco's en ook geen radiatoren - meer nodig zijn om het warme comfort te genereren waar we ons prettig bij voelen. 

Traditionele radiatoren hebben een relatief kleine oppervlakte en werken daarom ook met hogere watertemperaturen van 80 à 90°C om een woning goed te verwarmen. Warmtepompen kunnen in die situatie vaak het beste worden gebruikt in combinatie met een cv-ketel (hybride warmtepomp). Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp dan niet toereikend is, genereert de cv-ketel extra capaciteit. 
 

Subsidie op warmtepomp

Bovendien kunt u subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp, dankzij de ISDE-regeling. De warmtepomp wint niet voor niets in rap tempo aan populariteit.

Wilt u weten of een warmtepomp interessant is voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Onze merken warmtepompen voor particuliere klanten:

Techneco, partner van New Energy Systems New Energy Systems is een erkende Elga dealer Fujitsu Climate, partner van New Energy Systems