7 procent duurzame energie komt uit zonnepanelen


Zeven procent van de in Nederland opgewekte duurzame energie werd in de eerste helft van 2019 gegenereerd door zonnepanelen. Dat meldt de Sociaal-Economische Raad (SER) in samenwerking met Energieopwek.nl

Begin januari meldde Energieopwek.nl dat de productie van zonnestroom in 2018 met meer dan 50 procent gegroeid is. De totale hoeveelheid duurzame stroom steeg naar schatting van 15 naar 17 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Energieopwek.nl.
 

17 procent groei

De productie van duurzame energie groeide ook in de eerste helft van 2019 met 17 procent. Biomassa was daarbij in absolute hoeveelheden de snelste groeier. Relatief groeit zonne-energie het hardst. De productie groeide van 6,3 naar 9,6 petajoule.
 

Zonnerecord gesneuveld

In de maand juni sneuvelde het oude zonnerecord uit mei drie keer. Op 29 juni werd de top gezet met een productie van 36.000 megawattuur. De beste dag voor windenergie was 8 juni. De molens op land en zee produceerden die dag 86.000 megawattuur. In vergelijking met juni vorig jaar lag de zonproductie 60 procent hoger. Biomassa was 20 procent meer. De windproductie bleef ongeveer gelijk.


Bron: Solar Magazine  |  geplaatst op 5 juli 2019

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland