Het moment om zonnepanelen aan te schaffen


1 op de 4 woningeigenaren in Nederland heeft zonnepanelen en is daar zeer tevreden over: “Ze benadrukken dat de besparingen die zonnepanelen opleveren aanzienlijk groter zijn dan de kosten die door energiebedrijven in rekening worden gebracht”. Investeren in zonnepanelen is goed voor zowel het klimaat als voor je portemonnee door de lange levensduur, ook na de afschaffing van de salderingsregeling. 

Op dit moment mag u de stroom die u opwekt met zonnepanelen financieel verrekenen tegen de stroom die u verbruikt, dit is de salderingsregeling. Praktisch gebruikt u dus eerst uw zelfopgewekte stroom, voordat u stroom afneemt van uw energieleverancier. Daarnaast is de salderingsregeling in het leven geroepen om de relatief dure aanschaf van zonnepanelen financieel aantrekkelijk te maken. Omdat de prijzen van zonnepanelen gedaald zijn, is er nog steeds sprake van een gezonde financiële balans.

Maar waarom zijn zonnepanelen een heel goede investering? Stel, u investeert € 5.000,- en wekt over 30 jaren 100.000 kWh in totaal op (dat is betrouwbaar te berekenen), dan heeft elke kWh € 0,05 gekost. Omdat u dit bedrag nu investeert, blijft deze prijs per kWh over die 30 jaar dus gelijk. Betaalt u €0,30 per kWh bij uw energieleverancier, dan verdient u vanaf het inschakelen van uw zonnepanelen € 0,25 per kWh eigen opgewekte zonnestroom. 

Wanneer de salderingsregeling wordt afgeschaft is uw teruggeleverde stroom niks meer waard. Stel u gebruikt nog steeds bv. 50% van uw eigen opgewekte stroom, dan stijgt de kostprijs van €0,05 naar €0,10 per kWh verdient u geen €0,25 per kWh meer, maar nog altijd €0,20 per kWh. U blijft dus nog steeds elke kWh geld besparen!

Hoe gebruik je jouw zonne-energie zo efficiënt mogelijk? We hebben 3 tips voor u:

  • Tip 1: Zet de vaatwasser, wasmachine en droger aan op het moment dat de zon schijnt.
  • Tip 2: Laat je adviseren door New Energy Systems over hoe je jouw zonnepanelen het best op je dak kunt leggen, om de hele dag zo efficiënt mogelijk zonne-energie op te wekken.
  • Tip 3: Sla je overschot aan opgewekte energie op in een thuisbatterij en gebruik deze op een later moment.

Een thuisbatterij is een geavanceerd energieopslagsysteem dat speciaal is ontworpen voor particuliere huishoudens. Deze slimme apparaten slaan de overtollige energie op die door uw zonnestroomsysteem wordt geproduceerd. U kunt deze opgeslagen energie later gebruiken, mede door het inzetten van een slim Energie Managent Systeem, wanneer uw energieverbruik hoog is of wanneer de zon niet schijnt. Het resultaat? Een lagere energierekening en minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en/of een thuisbatterij? Vraag een adviesgesprek aan op: https://www.newenergysystems.nl/offerte-aanvragen/

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland