Salderingsregeling verlengd tot 2023


De salderingsregeling is onlangs door het kabinet verlengd tot 2023. Dat betekent dat de stroom, die door zonnepanelen wordt opgewekt en teruggeleverd aan het stroomnet, tot 2023 onder dezelfde voorwaarden van het eigen energieverbruik mag worden afgetrokken. Hierdoor blijft de terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar gewaarborgd.

Door de verlenging van de salderingsregeling blijft het financieel aantrekkelijk voor huishoudens om te investeren in zonnepanelen. Vanaf 2023 zal de salderingsregeling stapsgewijs worden afgebouwd, waarbij het fiscale voordeel geleidelijk afneemt tot nul in 2031. Redenen voor het afbouwen van de salderingsregeling zijn onder andere de toenemende daling van de aanschafprijs van zonnepanelen en de ontwikkeling van thuisbatterijen.

De overheid stelt echter één belangrijke randvoorwaarde voor teruggave van een deel van de energiebelasting: er dient een elektriciteitsmeter aanwezig te zijn met twee aparte telwerken. Eén telwerk voor de levering en één voor de teruglevering van energie. Het maakt daarbij niet uit of het een slimme of normale digitale meter betreft.

geplaatst op 1 mei 2019

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland