De Consumentenbond test: hybride warmtepompen


Een hybride warmtepomp is voor veel huizen een logische tussenstap op weg naar aardgasvrij. Die combineert de voordelen van een hoogrendements-cv-ketel en een warmtepomp. De Consumentenbond heeft er zes getest, waaronder de Elga Ace van fabrikant Remeha. Belangrijke conclusie: met een hybride warmtepomp kun je flink besparen. 
 

REACTIE NEW ENERGY SYSTEMS

Peter Debije, commercieel directeur: "De adviezen die door de Consumentenbond in het artikel worden afgegeven, sluiten naadloos aan bij de adviezen die wij geven. Wij kijken samen met de klant naar de (on)mogelijkheden van het toepassen van een (hybride) warmtepomp in zijn situatie. Vanuit daar geven wij een advies wat er moet gebeuren. Dat kan bijvoorbeeld ook zijn eerst isoleren en vervolgens (pas) de stap naar een hybride - of wellicht meteen een full-electric - warmtepomp maken. Het beste advies is voor elke woning weer anders. Wij zijn dan ook blij dat er een onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de besparingen die met hybride warmtepompen kunnen worden gerealiseerd. Natuurlijk zijn we extra trots dat een van onze klanten, de heer Duijkers, zijn ervaring met zijn warmtepomp (en zonnepanelen) met de lezers van de Consumentengids wil delen."

Het artikel is de te lezen in de januari-editie van de Consumentengids of via deze link.

bron: Consumentengids | geplaatst op 15 januari 2021

 

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland