Btw-teruggave zonnepanelen


Door een uitspraak van het Europese Hof is het voor particulieren mogelijk om de btw op zonnepanelen terug te vragen. Hierdoor krijgt u 21 procent van uw investering in zonnepanelen terug, onder aftrek van een forfaitair bedrag dat afhankelijk is van het vermogen van het zonnestroomsysteem. 

Om de btw terug te krijgen, moet u zich - nadat de zonnepanelen zijn geplaatst - bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar omdat u vervolgens aan een aantal eisen moet voldoen (zoals het voeren van een administratie en het doen van btw-aangiften), ontzorgen wij u graag hierin. New Energy Systems werkt hiervoor samen met BTWretour, een team van belastingconsulenten dat uw btw-teruggaaf geheel verzorgt.

Voor klanten van New Energy Systems is deze dienst gratis. Bij opdracht krijgt u een persoonlijke code, waarmee u na oplevering zelf de aanvraag in gang kunt zetten. U dient dan zelf nog enkele persoonlijke gegevens (zoals kopie paspoort of ID-kaart, kopie bankafschrift, en kopieën van de facturen ) aan te leveren. BTWretour regelt vervolgens voor u het gehele traject van de btw-teruggave.

U komt voor btw-teruggave in aanmerking als u op dit moment als particulier bekend bent bij de Belastingdienst, de zonnepanelen zijn aangesloten op het net en de zonnepanelen op uw naam (dezelfde tenaamstelling als uw energierekening) zijn aangeschaft.

Bij een btw-bedrag vanaf 2.500 Euro gelden andere en uitgebreidere regels bij de belastingdienst. De kosteloze service van BTWretour geldt tot een btw-bedrag van maximaal 2.499 Euro.

Meer informatie vindt u op de website van BTWretour.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland