Stimuleringslening Duurzaam Thuis (SDT)


U kunt uw zonnepanelen, warmtepompboiler en/of warmtepomp uit eigen middelen financieren, maar mogelijk is een financiering gewenst. Een van de opties is de Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de provincie Limburg, dat het voor inwoners van de provincie Limburg financieel aantrekkelijk maakt om te investeren in duurzame energiesystemen (en het eventueel verbeteren van de levensloopbestendigheid van de woning).

Dankzij deze lening leent u kostenneutraal: met de uitgespaarde energiekosten betaalt u gedurende 10 of 15 jaar (afhankelijk van de hoogte van de lening) de aflossing en rente van de lening. Zodra u de lening heeft afgelost, profiteert u al helemaal van uw lagere energiekosten.

Vanaf een bedrag van €2.500,- kunt u voor tal van woningaanpassingen geld lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief. Er geldt een vast rentetarief als u uitsluitend duurzaamheidsmaatregelen treft (2%) en een verlaagd rentetarief (1,5%) voor de combinaties met overige stimuleringsmaatregelen. De kosten voor het verwijderen van asbest mogen meegefinancierd worden in deze lening voor zover ze als voorbereidende maatregel noodzakelijk zijn om levensloop- of duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Onze adviseurs helpen u graag bij het aanvragen van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis.

Meer informatie vindt u op de website van de Provincie Limburg.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland