new energy check logo
New Energy Systems

Zonneboiler profiteert optimaal van zonne-energie

Met een zonneboiler kan zonne-energie worden omgezet in warmte. Deze warmte is als warm (tap)water ook voor professioneel gebruik beschikbaar (hotelkeukens, sportaccommodaties, enz.).

De energie van de zon wordt opgevangen door collectoren op het dak. De vloeistof die door deze collectoren circuleert, transporteert de zonne-energie naar een opslagvat of zonneboiler. De collectorvloeistof verwarmt het (koudere) tapwater dat hierin aanwezig is. Wanneer de zonneboiler (door te weinig zon) niet warm genoeg wordt of wanneer er meer warm water gevraagd wordt dan de zon kan leveren, zorgt een cv-ketel of een elektrisch element voor extra energie. Zo is er steeds voldoende warm water beschikbaar.

De zonnecollectoren worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst. Platte daken alsook schuine daken zijn geschikt. Bovendien zijn er allerlei verschillende soorten dakbedekking, welke om een specifieke bevestigingsmethode vragen. Ook de oriëntatie van uw dak en eventuele schaduw is van belang. Een dak gericht op het zuiden is optimaal, maar ook een dak dat meer naar het oosten of westen is gedraaid is geschikt voor zonne-energie.

Het gebruik van zonne-energie is geen ‘standaardoplossing’. New Energy Systems stemt uw zonneboiler precies af op uw wensen en behoeftes. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Onze merken zonneboilers voor agrarische klanten:


HR Solar, partner van New Energy Systems
Nefit, partner van New Energy Systems