new energy check logo
New Energy Systems

150 miljoen extra budget voor stimuleringslening Duurzaam Thuis

De Provincie Limburg gaat akkoord met de voorwaarden voor een investering van 75 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) in de stimuleringsregeling Duurzaam Thuis. De belangrijkste daarvan is dat de provincie zelf ook nog eens 75 miljoen euro op tafel legt. 

Met de stimuleringslening Duurzaam Thuis kunnen woning-eigenaren of -huurders via een goedkope lening hun woning duurzaam en/of levensloopbestendig maken. 
 

Totaalbudget SDT bedraagt 234 miljoen euro

Het huidige budget van het fonds bedraagt 84 miljoen euro. Met de 150 miljoen euro extra wordt dat verhoogd tot 234 miljoen euro. Volgens de provincie kunnen met dat bedrag ruim 22.000 woningen extra worden verduurzaamd. 

De EIB heeft wel als voorwaarde voor de lening gesteld dat de 150 miljoen euro extra binnen vijf jaar moeten zijn uitgezet. Dat is 30 miljoen euro per jaar. Daarvoor is het nodig dat (nog) meer mensen gebruik gaan maken van de regeling dan nu al het geval is. Nu wordt jaarlijks voor zo'n 20 miljoen euro aan leningen verstrekt. 
 

Aanvragen stimuleringslening Duurzaam Thuis

Veel van onze in Limburg woonachtige klanten maken reeds gebruik van de stimuleringslening Duurzaam Thuis, vanwege het aantrekkelijke rentetarief, de goede voorwaarden en het feit dat een investering uit eigen geld om de woning te verduurzamen niet nodig is. Dankzij deze lening leent u kostenneutraal: met de uitgespaarde energiekosten betaalt u gedurende 10 of 15 jaar (afhankelijk van de hoogte van de lening) de aflossing en rente van de lening. Zodra u de lening heeft afgelost, profiteert u dus al helemaal van uw lagere energiekosten.

Wilt u weten of een investering dankzij financiering via de stimuleringslening Duurzaam Thuis ook voor u interessant is? Kijk hier voor meer informatie over de stimuleringslening Duurzaam Thuis of neem rechtstreeks contact met onze adviseurs op via 045-4040604 of info@newenergysystems.nl.

Bron: 1Limburg

geplaatst op 4 juni 2018

« Ga terug