new energy check logo
New Energy Systems

Basisschool Ulestraten plaatst zonnepanelen op schoolgebouw

Basisschool De Triangel uit Ulestraten plaats zonnepanelen van New Energy Systems op het dak

Basisschool De Triangel uit Ulestraten heeft op maandag 12 januari 2015 officieel het PV-systeem in gebruik genomen, dat in november 2014 door New Energy Systems werd geplaatst. In totaal legde New Energy Systems 87 zonnepanelen, met een vermogen van 21,75kWp, op het dak van de school. Dankzij de zonnepanelen is De Triangel zelfvoorzienend geworden in energie.

 

Dat de basisschool, onderdeel van Onderwijsstichting Innovo uit Heerlen, veel waarde aan duurzaamheid en het milieu hecht, blijkt uit de vele activiteiten die men de leerlingen aanbiedt en aanpassingen die in en rondom het gebouw zijn doorgevoerd. Om ook energiezuiniger te worden, heeft men de overstap naar ledverlichting gemaakt. Via digitale schoolborden en een display in de aula wordt continu weergegeven hoeveel stroom er wordt verbruikt en hoeveel er wordt teruggewonnen via de zonnepanelen.

 

Daarnaast nemen alle groepen deel aan het project ‘Van zon krijg je energie’, waarmee leerlingen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennismaken met de energie van nu en de toekomst. Deze activiteiten en het systeem van zonnepanelen leren de kinderen dat ze zuinig moeten en kunnen omgaan met energie. Een mooi initiatief dat New Energy Systems uiteraard toejuicht!

« Ga terug