new energy check logo
New Energy Systems

Driekwart zonnepanelen Sunpower hebben Cradle to Cradle-certificaat

Zonnepanelen SunPower zijn Cradle to Cradle gecertificeerdOok de E-serie en X-serie zonnepanelen van SunPower die gemaakt worden in Frankrijk, zijn vanaf nu Cradle to Cradle Silver-gecertificeerd. Daarmee heeft SunPower, dat ook nog fabrieken in de Verenigde Staten en Mexico heeft, 75 procent van haar producten cradle-to-cradle gecertificeerd.

Vorig jaar ontving Sunpower al een zilveren certificaat voor zonnepanelen uit de fabriek in Mexico. Sunpower is het eerste bedrijf ter wereld dat zonnepanelen cradle to cradle op de markt brengt. Het certificaat is afgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, dat de producten in vijf categorieën weegt op hergebruik. Het gaat dan om gezondheidseffecten van gebruikte materialen, het kunnen hergebruiken van de grondstoffen, het inzetten van hernieuwbare energie bij de productie, het watergebruik en de sociale impact.

Het Amerikaanse bedrijf levert zonnepanelen met de hoogste efficiëntie ter wereld; nergens wordt meer rendement uit zonnepanelen gehaald dan uit zonnepanelen van SunPower. SunPower werkt uitsluitend samen met erkende partners die aan strenge normen voldoen. New Energy Systems is erkend Authorised Partner en kan u daardoor officieel de beste kwaliteit en garanties bieden.

« Ga terug