new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems installeert ruim 400 zonnepanelen bij Provincie Limburg

New Energy Systems installeert ruim 400 zonnepanelen bij Provincie LimburgIn de afgelopen maanden heeft de Provincie Limburg op diverse provinciale gebouwen zonnepanelen - met een totaal vermogen van ruim 103 kWp - laten plaatsen. New Energy Systems uit Schimmert installeerde de in totaal 404 zonnepanelen op het Gouvernement in Maastricht en de steunpuntlocaties in Nederweert, Sittard en Hulsberg. Begin 2015 werden alle reeds in gebruik genomen systemen officieel opgeleverd.

 

New Energy Systems won in oktober 2014 de aanbesteding van de Provincie Limburg. De opdracht hield in kwalitatief goede PV-panelen met een zo hoog mogelijk rendement en met de juiste zonopvang te leveren en installeren. In totaal dongen vijf partijen mee om de aanbesteding die door de Provincie Limburg was uitgeschreven.

 

Maatschappelijke voorbeeldfunctie

Met de investering in zonnepanelen van New Energy Systems, zijn de provinciale gebouwen zichtbaar én meetbaar duurzamer gemaakt. Hierdoor geeft de Provincie Limburg invulling en uitstraling aan de maatschappelijke voorbeeldfunctie op duurzaam gebied en wordt er verder toegewerkt naar een CO2-neutrale huisvesting. De zonnepanelen zorgen er tevens voor dat de gebouwen toekomstbestendiger zijn en voldoen aan de erkende, internationale duurzaamheidscriteria.

 

Monitoring tot op paneelniveau

Aangezien het binnenhalen van zonne-energie voor de Provincie Limburg pas begint na de installatie, hecht New Energy Systems veel waarde aan het continueren van het hoge serviceniveau. Het PV-systeem is daarom uitgerust met power optimizers (elektronica die ervoor zorgt dat ieder zonnepaneel onder alle omstandigheden, waaronder schaduw of vervuiling, optimaal blijft werken). De power optimizers zorgen er tevens voor dat monitoring op zowel paneel- als systeemniveau mogelijk is.

 

Daarmee bieden de installaties een grote mate van (toe)zicht in de productiedata. Problemen in de systemen of onderpresterende zonnepanelen worden op een virtuele plattegrond van de installatie exact gelokaliseerd, waardoor de service-engineers van New Energy Systems proactief kunnen reageren. Monitoring op systeem- en paneelniveau en onderhoud op afstand verlagen de kosten voor de Provincie Limburg aanzienlijk, omdat het niet meer nodig is periodieke en preventieve controles op locatie te organiseren. Mede dankzij deze toepassingen voldeed New Energy Systems aan de vraag om zonnepanelen met een zo hoog mogelijk rendement te leveren en installeren.

« Ga terug