new energy check logo
New Energy Systems

Salderingsregeling blijft intact tot 2020

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft tot ten minste 2020 bestaan. Dat heeft minister Kamp van Economische zaken toegezegd tijdens een vergadering in de Tweede Kamer.

Eigenaren van zonnepanelen die zonnestroom opwekken op hun eigen dak krijgen een belastingvoordeel van de overheid, het salderen. Zij mogen namelijk ook de energiebelasting salderen op de elektriciteit die ze terug leveren aan het net. 

In 2017 zal een grondige evaluatie van de salderingsregeling plaatsvinden. Vanaf het jaar 2020 denkt minister Kamp dan aan een 'nette overgangsregeling' van twee jaar. Dat betekent concreet dat de huidige mogelijkheid tot het volledig salderen van teruggeleverde stroom in ieder geval de komende 6 jaar blijft bestaan, en dat betekent zekerheid voor bezitters van zonnepanelen en mensen die de aanschaf overwegen. 

Postcoderoosregeling
Verder gaf Kamp in dezelfde vergadering ook aan de postcoderoosregeling onder de loep te zullen nemen en daar waar mogelijk te verbeteren. Bij deze regeling wordt zonne-energie opgewekt en verkocht aan verbruikers in het postcodegebied rond de locatie waar de zonne-energie wordt opgewekt.

« Ga terug