new energy check logo
New Energy Systems

Voorjaarsronde SDE+ 2017 opent op 7 maart 2017

De SDE+ voorjaar 2017 is op dinsdag 7 februari 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. Het budget voor de voorjaarsronde SDE+ 2017 is 6 miljard euro.

De SDE+ voorjaarsronde is open van 7 maart, 9.00 uur tot en met 30 maart 2017, 17.00 uur. Net als in 2016 zijn er in 2017 twee rondes en is er per ronde sprake van één budget voor alle gepubliceerde categorieën samen.

Iedere ronde heeft in 2017 drie fases. In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal € 0,09/kWh indienen. Vervolgens gaat de regeling stapsgewijs ook open voor duurdere projecten tot €0,13/kWh.
 

Duurzame energievoorziening

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent subsidie ontvangt voor de geproduceerde duurzame energie. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot 15 jaar. De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie.
 

Meer informatie over SDE+

New Energy Systems heeft al jarenlang succevolle ervaringen met de SDE+-subsidie. Bent u van plan om SDE+ aan te vragen of wilt u meer informatie over deze subsidieregeling? Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat SDE+-subsidie voor uw bedrijf kan betekenen. Tevens berekenen zij welk fasebedrag geschikt is voor uw situatie en verzorgen zij voor u de gehele aanvraag van de SDE+-subsidie. Neem vrijblijvend contact met onze adviseurs op via 045-4040604 of info@newenergysystems.nl.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

geplaatst op 10 februari 2017

« Ga terug