new energy check logo
New Energy Systems

Workshop duurzame energie zeer geslaagd

Op vrijdag 20 juni heeft New Energy Systems in het kader van de Eco-Challenge de ‘duurzaamste basisschool van Nuth’ ontvangen: ’t Kirkeveldsje. ’s Ochtends en ’s middags openden we de deuren voor de jongens en meisjes van groep 7 en 8 en kregen ze een twee uur durende workshop over (het nut van) duurzame energie.

De leerlingen van groep 7 en 8 keken de hele dag hun ogen uit. Eerst luisterden ze aandachtig naar een presentatie over duurzame energie, waar ze hun titel ‘duurzaamste basisschool van Nuth’ meer dan waar maakten. Ze waren zeer enthousiast en wisten veel vragen over duurzame energie goed te beantwoorden.

Daarna kregen ze een rondleiding door het gebouw en werden ze geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden van duurzame energie. Zo konden ze onder meer een elektrische scooter, auto en fiets op zonne-energie bekijken, en mochten ze ook onder veilige omstandigheden het dak op om een kijkje te nemen naar de geplaatste zonnepanelen.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de workshop was het zelfstandig opstellen van drie zonnepanelen. Vol goede moed en een gezonde dosis energie gingen de opgesplitste groepen aan de slag om de zonnepanelen zo goed mogelijk te installeren en ze zonne-energie op te laten vangen. Telkens wanneer het lampje van de omvormer uiteindelijk van rood naar oranje flikkerde, klonk er een flink gejuich: het is gelukt!

Het was een zeer geslaagde dag waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken. New Energy Systems wil de leerlingen van groep 7 en 8 van ’t Kirkeveldsje dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens deze workshop.

Klik hier voor een verdere sfeerimpressie van de dag.

« Ga terug