new energy check logo
New Energy Systems

Zonnepanelen: hoe kiest u voor kwaliteit?

Hoe selecteert u zonnepanelen en een PV-systeem niet alleen op prijs, maar ook op basis van kwaliteit? Solarexpert Jan-Willem Jehee geeft in een artikel op de website van Ensoc uitleg over de vijf aspecten waar u als koper op moet letten.

Bedenk om te beginnen dat een ketting net zo sterk is als de zwakste schakel. Dat betekent dat als we bij zonne-energie praten over kwaliteit, het dan niet alleen over de zonnepanelen gaat maar over het gehele PV-systeem inclusief de installatie en de nazorg. Want wat heeft u aan een zonnepaneel van perfecte kwaliteit als u die combineert met een omvormer die er eigenlijk niet goed bij past? En wat heeft u aan perfecte componenten als deze op een onveilige manier geïnstalleerd zijn? De ketting van zonne-energie telt dan ook vijf belangrijke schakels waar u bij de aanschaf rekening mee moet houden: ontwerp, technische kwaliteit, garanties, installaties en documentatie.
 

Zonnekeur

Wilt u zeker zijn van een installateur die rekening houdt met bovengenoemde aspecten, dan kiest u voor een Zonnekeur-installateur. Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Het keurmerk geeft u de garantie dat u kiest voor een deskundige en betrouwbare leverancier die veilige en goede producten aanbiedt op het gebied van zonne-energie. New Energy Systems behaalde als tweede installateur van Nederland het Zonnekeur-keurmerk.

geplaatst op 17 augustus 2015

« Ga terug