new energy check logo
New Energy Systems

Energieneutraal bouwen of verbouwen

De EPC-waarde van een woning zegt iets over hoe een woning met (fossiele) energie omgaat. Alle nieuwbouwwoningen dienen sinds 2011 aan een door de overheid bepaalde maximale EPC-waarde te voldoen (vastgelegd in het Bouwbesluit).


U kunt aan deze EPC-waarde voldoen door duurzame energiesystemen toe te passen. Het is met duurzame energiesystemen zelfs mogelijk om een gehele energie-nul woning te realiseren, ook wel CO2-neutraal genoemd. Een energie-nul woning stoot geen schadelijke CO2 uit, omdat deze woning geen gebruik maakt van energie die uit fossiele brandstoffen is opgewekt.
 

Alle energie uit zon en (buiten)lucht

Een energie-nul woning haalt alle benodigde energie voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit uit energiebronnen die onbeperkt en gratis voorhanden zijn: de zon en de (buiten)lucht. Het milieu wordt daarmee maximaal gespaard. Bovendien hoeft u niets in te leveren, want het comfort, het gebruikersgemak en de behaaglijkheid in een energie-nul woning zijn ongekend hoog.
 

Energieneutraal bij nieuwbouw

Nieuwbouw is een uitgesproken moment om over een energie-nul woning na te denken. Hoewel de investering in de benodigde energiesystemen hoger is dan bij traditionele energiesystemen voor woningen, betaalt de totale investering zich al binnen enkele jaren terug omdat de (maandelijkse) energienota nihil is. Hierdoor zijn uw (vaste) maandlasten lager waardoor er ruimte ontstaat om de hogere investering mee te financieren in uw hypotheek. Bovendien bent u gevrijwaard van (toekomstige) prijsschommelingen op de energiemarkt. Meer zekerheid dus, voor u en uw hypotheekverstrekker. Bovendien zullen energie-nul woningen over een tijdje de normaalste zaak van de wereld zijn.
 

Energieneutraal bij bestaande bouw

Energie-nul is ook mogelijk voor bestaande gebouwen en renovatieprojecten. De mogelijkheden verschillen echter per situatie en dienen door ons nauwkeurig te worden bekeken.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem voor meer informatie contact met ons op.