Energielabel C-verplichting 2023


Het jaar 2022 brengt voor bedrijven allerlei uitdagingen met zich mee, óók op het gebied van verduurzaming. Per 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw in Nederland met een oppervlakte groter dan 100 m2 namelijk energielabel C hebben. Heb je niet genoeg maatregelen genomen om aan dit energielabel te voldoen, dan mag de gemeente formeel jouw bedrijfspand sluiten totdat minimaal energielabel C is geregistreerd.

Peter Debije, commercieel directeur bij New Energy Systems, legt uit: “Het is voor iedereen die verduurzamingsplannen heeft goed om eerst daar waar mogelijk energie te bespa­ren. Dat doe je met onder andere isolatie, maar vergeet ook beslist niet zaken als verlichting. Zeker in bedrijfspanden hangt veel verlichting, die voor een groot stroomverbruik zorgen. Ook hierin hebben EPM en New Energy Systems een goede samenwerking. EPM is een van onze partners die deze verlichting kan ver­vangen door duurzame LED-verlichting, welke een aanzienlijke besparing op je energiekos­ten zal opleveren.”
 

Subsidies en fiscale voordelen

Maar overstappen naar LED-verlichting is slechts een klein deel van het verbeteren van je energielabel. Een grote stap maak je door geen of zo min mogelijk gebruik te maken van fossiele energie. Dat kun je doen door bijvoorbeeld zonnepanelen en/of een warmtepompboiler te plaatsen. “Op basis van het over­gebleven energieverbruik na het toepassen van bijvoorbeeld LED-verlichting, komen wij graag bij je langs om een kwalitatief goed en veilig zonnestroom- of warmtepompsysteem te realiseren. Als ondernemer kun je hiervoor gebruikmaken van diverse fiscale voordelen en subsidieregelingen. Onze advi­seurs zijn van alle mogelijkheden op de hoogte en kunnen voor ondernemers de beste business case opstellen. Zo weet je zeker dat je het meest optimale rendement uit je dak haalt. EPM zorgt na de montage voor de SCIOS Scope 12-keuring, die de kwaliteit en veilig­heid bevestigt voor zowel de ondernemer als zijn verzekeringsmaatschappij.”
 

Wacht niet te lang

De deadline van 1 januari 2023 nadert zeer snel. Wanneer je kantoorgebouw per 1 janu­ari 2023 niet voldoet aan deze eis, mag het kantoorgebouw op grond van die verplichting niet meer worden gebruikt. Kom dus vandaag nog in actie!

Neem vrijblijvend contact met ons op of een vraag een offerte. Wij stemmen uw duurzaam energiesysteem precies af op uw wensen en behoeften.

Meer informatie over de energielabel C-verplichting vindt u op onder andere de website van de Kamer van Koophandel.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland