Warmtepompboiler voor warm water


Belangrijke mededeling:

Wilt u bij New Energy Systems een aanvraag plaatsen voor een (hybride) warmtepomp of een warmtepompboiler? Daarmee zouden we normaliter zeer verheugd zijn echter we vragen uw aandacht voor het volgende:

Momenteel hebben we te maken met een wereldwijde energiecrisis waardoor de vraag naar warmtepompen fors is gestegen. Als nasleep van corona kampen fabrikanten van warmtepompen bovendien nog steeds met chiptekorten. De levertijd (van aanvraag tot plaatsing) bij warmtepompen bedraagt momenteel meer dan een jaar. Wij kunnen als gevolg van deze marktomstandigheden tijdelijk helaas geen nieuwe aanvragen voor (hybride) warmtepompen en warmtepompboilers meer in behandeling nemen. Zodra warmtepompen weer beter beschikbaar zijn, kunt u uiteraard weer bij ons terecht.

​Het spijt ons deze maatregel te moeten nemen, maar vertrouwen op uw begrip daarvoor.


Zoekt u een duurzaam energiesysteem om warm water voor gebruik in de keuken of badkamer te maken? Met een warmtepompboiler kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten. Een ideale oplossing voor renovatie, maar zeker ook bij nieuwbouw.

Met een warmtepompboiler kan voldoende energie uit de buitenlucht worden gehaald om warm tapwater te maken, zelfs als het vriest. Een warmtepompboiler heeft een aanzienlijk beter rendement dan een HR-ketel of een elektrische boiler. 

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler produceert het hele jaar door warm water door warmte te onttrekken uit ventilatie- of omgevingslucht. De geïntegreerde warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiermee wordt het tapwater in het voorraadvat (van 200 liter of 260 liter) verwarmd tot ca. 55°C. De warmtepompboiler heeft een automatisch anti-legionellaprogramma, dat het drinkwatersysteem wekelijks desinfecteert. De warmtepompboiler wordt in directe nabijheid van het warm tapwater-aansluitpunt geplaatst.

Het werkbereik van de warmtepompboiler ligt tussen -7°C en 38°C  (buiten)temperatuur. Zodra de temperatuur van de aangezogen lucht buiten dit bereik treedt of er een storing optreedt, zal een intern elektrisch element inschakelen om de benodigde energie te leveren om het tapwater alsnog te verwarmen. Hierdoor heeft u altijd voldoende warm tapwater.
 

ISDE-subsidie op warmtepompboiler

Sinds 1 januari 2016 is er een subsidieregeling voor warmtepompboilers: de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De overheid wilt hiermee huiseigenaren en bedrijven stimuleren minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken voor het verwarmen van tapwater. In 2022 zijn de subsidiebedragen flink verhoogd ten opzichte van 2021. De subsidie voor warmtepompboilers is er vanaf 725 euro per systeem. Over het algemeen is de subsidie goed voor zo'n 20 tot 30 procent van de investeringskosten.
 

Verschil warmtepompboiler en zonneboiler

Zowel een warmtepompboiler als een zonneboiler verwarmen op een duurzame wijze tapwater en leveren daarmee dus een flinke besparing op uw energierekening. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen een warmtepompboiler en een zonneboiler. 

Zo is het relatief eenvoudig om een warmtepompboiler te installeren, is deze qua prijs voordeliger in aanschaf, is deze buitenshuis niet zichtbaar, heeft een warmtepompboiler weinig onderhoud nodig én functioneert een warmtepompboiler altijd, ook als de zon niet schijnt, en kan het daardoor een volledige warmwaterproductie garanderen.
 


Onze merken:

Daikin


Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over een warmtepompboiler? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland