Subsidies en financiering


Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in het Nederlandse straatbeeld. Ook de aanschaf van een warmtepomp en/of een warmtepompboiler is steeds meer in trek. De aanschaf van (een van) deze duurzame energiesystemen is niet in de laatste plaats populair doordat het financieel aantrekkelijke investeringen zijn.

Zo zijn de prijzen van zonnepanelen in de afgelopen jaren flink gedaald en is er op warmtepompen en warmtepompboilers een aantrekkelijke subsidie beschikbaar. Voor zonnepanelen is er geen subsidie meer beschikbaar, maar geldt wel dat een particulier de btw terug kan vorderen (goed voor 21 procent van de investering!). Bovendien hoeft een particulier niet per se over eigen financiële middelen te beschikken om deze duurzame energiesystemen aan te schaffen. 

De diverse opties voor financiering en subsidies:

Het Nationaal Warmtefonds

Btw-teruggave zonnepanelen

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
 

Wilt u meer informatie over bovengenoemde mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland