new energy check logo
New Energy Systems

New Energy Systems realiseert grootste PV-systeem Schimmert

New Energy Systems heeft onlangs bij Soons Interieurbouw bv in Schimmert het grootste PV-systeem van Schimmert gerealiseerd. Er zijn maar liefst 580 zonnepanelen van 250Wp op het platte dak van het interieurbedrijf in Schimmert geplaatst. Dit PV-systeem produceert daarmee op jaarbasis zo’n 140.000kWh aan duurzame energie voor het bedrijf. 

Investeerder Soons is zeer te tevreden over het verloop van het project; “Niets dan lof voor New Energy Systems. Ze heeft haar goede naam meer dan waargemaakt”, zegt Gé Soons van Soons Interieurbouw BV. “De kwaliteit die ze nastreeft, werd van begin af aan bevestigd. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ook het after-sales traject.” De jarenlange ervaring die New Energy Systems heeft met grote projecten (zowel zakelijk als particulier) gaf directielid Soons een goed gevoel. “Als je zo’n groot project in zo’n korte tijd kunt realiseren, dan zegt dat iets over een bedrijf.” 

SolarEdge Optimizers
Soons Interieurbouw heeft besloten om gebruik te maken van de optimizers van SolarEdge. Dit is een zeer effectief systeem waarbij schaduw, gebruik van verschillende dakvlakken, verschillende oriëntaties of hellingshoeken van de panelen geen probleem vormen. In plaats van dat een hele string zonnepanelen wordt ‘uitgeschakeld’ wanneer één daarvan in de schaduw komt te liggen, wordt dit nu per zonnepaneel gereguleerd. Bovendien, en dat was voor Soons doorslaggevend, is de brandveiligheid van een SolarEdge-systeem aanmerkelijk beter dan van een traditioneel PV-systeem met centrale stringomvormers.

De complete PV-installatie was binnen twee weken geïnstalleerd en gebruiksklaar. “Daarvoor wil ik New Energy Systems mijn complimenten geven. De werkzaamheden verliepen zonder problemen, alles werd zeer professioneel aangepakt”, aldus Gé Soons, die met een voldaan gevoel terugkijkt op deze investering in duurzame energie. “Het is echt iets om trots op te zijn.”

Benieuwd naar andere (grote) projecten die we hebben gerealiseerd, ook bij u in de buurt? Bekijk dan onze projectenpagina.

« Ga terug