Een warmtepomp verwarmt uw woning met buitenlucht


Wist u dat u met buitenlucht ook uw woning kunt verwarmen? Dat kan met een warmtepomp, die deze warmte gebruikt om het cv-water te verwarmen. Een warmtepomp werkt qua techniek hetzelfde als een  warmtepompboiler en is zowel hybride (in combinatie met een cv-ketel) als full-electric (u heeft dan geen cv-ketel meer nodig) te gebruiken.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en is in vrijwel iedere goed (na)geïsoleerde woning toepasbaar, zowel bij vloerverwarming als radiatoren. Een hybride warmtepomp verwarmt de woning. De cv-ketel zorgt voor het warme (tap)water en bijverwarming van de woning zodra de buitentemperatuur te laag is.

Hoe werkt een full-electric warmtepomp?

Met een full electric-warmtepomp kunt u volledig van het gas af. Deze warmtepomp kan de volledige woning verwarmen en zorgt voor warm tapwater voor gebruik in de badkamer en keuken. Een full electric-warmtepomp is vooral gunstig in combinatie met vloerverwarming en in een goed (na)geïsoleerde woning, maar er zijn ook opties om met traditionele radiatoren een warmtepomp te plaatsen waarmee u volledig van het gas kunt. Onze adviseurs bekijken graag samen met u welk type het meest geschikt is.

Subsidie op warmtepomp

Ook voor warmtepompen is er ISDE-subsidie beschikbaar. Het subsidiebedrag is, afhankelijk van het type systeem en vermogen, beschikbaar vanaf 2.400 euro. De subsidie is goed voor gemiddeld zo’n 20 tot 50 procent van de investeringskosten.
 


Onze merken:

Remeha Elga Ace

Daikin

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over een warmtepomp? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen

 

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland