Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)


Sinds 1 januari 2016 bestaat de subsidieregeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hiermee wordt de investering in een warmtepompboiler of warmtepomp (hybride of full electric) extra interessant gemaakt. De subsidie is namelijk goed voor gemiddeld zo'n 20 tot 50 procent van de investeringskosten.

De overheid wil met deze subsidieregeling de komende jaren huiseigenaren, bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen stimuleren minder of zelfs geen gas meer te gebruiken voor het verwarmen van gebouwen en tapwater.
 

ISDE-subsidie 2024

De subsidiebedragen in de ISDE-subsidieregeling zijn in 2024 nog immer aanzienlijk. De ISDE geeft subsidie voor een (hybride of full electric) warmtepomp of een warmtepompboiler. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u eigenaar bent van de koopwoning en deze woning uw hoofdverblijf is of direct na renovatie wordt.
 

Voorwaarden ISDE 2024

Dit zijn de voorwaarden om als particuliere gebruiker in aanmerking te komen voor subsidie:

  • U vraagt eerst subsidie aan, nog voordat u akkoord geeft op een offerte.
  • U laat de maatregel in Nederland installeren.
  • U bent eigenaar van de koopwoning en het is uw hoofdverblijf (of wordt uw hoofdverblijf direct na renovatie).
  • De warmtepomp(boiler) is een nieuw product en is dus geen tweedehands/gebruikt product.
  • U laat de warmtepomp(boiler) installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
  • De installatie is gedaan door een installatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U bent in het bezit van een factuur en betaalbewijs van de aanschaf en installatie van uw warmtepomp(boiler).
  • U kunt tot maximaal 12 maanden na installatie van uw warmtepomp(boiler) nog subsidie aanvragen. Dat kan anders worden, als u uw aanvraag combineert met een aanvraag voor een isolatiemaatregel, dan geldt namelijk dat u tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel subsidie aan kunt vragen.
  • Wilt u naast de warmtepomp(boiler) ook nog een of meer isolerende maatregelen laten uitvoeren? Dan kunt u alle maatregelen in 1 aanvraag indienen.

Budget ISDE 2024

Het budget voor de ISDE is voor 2024 vastgesteld op 600 miljoen euro en is beschikbaar. Het subsidiebedrag voor warmtepompboilers en warmtepompen is afhankelijk van het vermogen, het soort apparaat en de energieprestatie. Bekijk hier de stand van zaken voor de de ISDE-subsidie.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over een warmtepomp of warmtepompboiler? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland