SolarEdge


Een zonnestroomsysteem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer, die de geproduceerde gelijkstroom omzet in wisselstroom en uw huis voorziet van bruikbare elektriciteit. New Energy Systems heeft al jaren goede ervaringen met de omvormertechniek van SolarEdge. SolarEdge kent namelijk bepaalde opbrengst- en veiligheidsvoordelen, die de kwaliteit van uw zonnestroomsysteem ten goede komen.

Daken kunnen last hebben van schaduw van bijvoorbeeld bomen of een schoorsteen, maar ook van vervuiling zoals bladeren of vogelpoep. Schaduwval heeft een nadelig effect op de opbrengst. Door toepassing van het SolarEdge-omvormersysteem met power optimizers kan het opbrengstverlies als gevolg van schaduw tot een minimum worden beperkt. Met stringomvormers is dit niet mogelijk en zal schaduw op één of meerdere zonnepanelen de werking van de overige zonnepanelen nadelig beïnvloeden, met opbrengstverlies tot gevolg.
 

Verschil SolarEdge en stringomvormer

Bij zonnestroomsystemen met een stringomvormer werken zonnepanelen net als kerstboomverlichting: draai je één lampje uit, dan gaat de hele verlichting uit. Zo werken stringomvormers ook; als een van de zonnepanelen om wat voor reden dan ook slecht presteert (schaduw, vervuiling of een storing), presteren de andere zonnepanelen in die serie ook slecht of zelfs niet meer, waardoor de energieproductie over het hele systeem daalt.
 

De oplossing van SolarEdge

In een systeem met SolarEdge wordt ieder zonnepaneel voorzien van een power optimizer. De naam zegt het al: dit slimme apparaatje zorgt ervoor dat ieder zonnepaneel maximaal presteert. Mocht er op een deel van het zonnestroomsysteem schaduw vallen of een zonnepaneel defect zijn, dan werken alle overige zonnepanelen gewoon door om de beste prestaties te halen.

Daarnaast zorgen de power optimizers sowieso voor betere prestaties van uw zonnepanelen. Door gebruik te maken van het SolarEdge-omvormerconcept wordt (met het gehele zonnestroomsysteem) een circa 5% hogere opbrengst behaald, in verhouding tot een stringomvormer. Dat komt doordat in het concept met een stringomvormer, het slechtst presterende zonnepaneel in een ketting (string) de prestatie van de hele ketting bepaalt. De power optimizers van SolarEdge zorgen er dus voor dat een zonnepaneel dat beter kan presteren dan een ander zonnepaneel dus ook een hogere bijdrage heeft in het totaal.
 

Monitoren met SolarEdge

Elk SolarEdge-systeem biedt geavanceerde monitoring, die de opbrengst van elk individueel zonnepaneel volgt en rapporteert. In de monitoring kunt u zien wat uw zonnestroomsysteem op dag-, maand- of jaarbasis oplevert en u kunt dit vergelijken met andere periodes. Dankzij de monitoring is het tevens gemakkelijk te achterhalen bij welk zonnepaneel zich problemen voordoen.

 

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland