Overige veelgestelde vragen
Home » Klantenservice » Overige veelgestelde vragen
Alle overige vragen overzichtelijk gebundeld op één plek
Sommige vragen gaan niet direct over zonnepanelen, warmtepompen of energiebeheer, maar zijn wél belangrijk voor een goed begrip van het proces of jouw situatie. Op deze pagina vind je heldere antwoorden op aanvullende vragen die buiten de andere onderwerpen vallen. Denk aan praktische zaken, technische randvoorwaarden of algemene informatie die je verder helpt. Zo zorgen we ervoor dat je ook op deze vragen een duidelijk en betrouwbaar antwoord krijgt. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.
Veel verwarmingstoestellen hebben een afgiftesysteem nodig om de warmte over het huis te verspreiden. Dit afgiftesysteem ontvangt warm water uit het verwarmingstoestel en verspreid via leidingen naar de afgiftepunten, zoals radiatoren of vloerverwarming.
Welke soorten afgiftesysteem zijn er?
Afgiftesystemen zijn onder te verdelen in:
- Luchtverwarming.
- Vloerverwarming.
- Radiatoren en (ventilator) convectoren.
De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van radiatoren. Oudere huizen hebben daarbij vaak ook een convectorput. Naarmate de huizen jonger worden zien we dat de convector verdwijnt en er een combinatie van radiatoren en vloerverwarming aanwezig is.
Radiatoren en convectoren worden over het algemeen verwarmd met een temperatuur van rond de 80 graden Celsius. Dit noemen we hoge temperatuur verwarming.
Vloerverwarming daarentegen wordt met een lagere temperatuur verwarmd, vaak rond de 55 graden Celsius. Dit noemen we dan ook lage temperatuur verwarming.
Tegenwoordig zijn er ook radiatoren verkrijgbaar die verwarmen met een lage temperatuur. In de meeste (oudere) woningen zijn deze lage temperatuur radiatoren nog niet geïnstalleerd.
- Bij een all-electric warmtepomp is er meer elektriciteit nodig. Dit vraagt een aanpassing van de elektrische installatie in de meterkast.
- Bij een hybride warmtepomp met cv-ketel hoeft de meterkast meestal niet aangepast te worden. Wel moet er een extra groep aangelegd worden.
- Bij het aansluiten van zonnepanelen leggen wij altijd een vrije groep aan. Afhankelijk van het opgewekte vermogen dient u een verzwaring aan te vragen bij de netbeheerder.
Tijdens onze technische schouw adviseren wij u welke actie nodig is.
Een adviesgesprek met een adviseur van New Energy Systems is altijd vrijblijvend en gratis. Voordat we een offerte kunnen maken, komen we bij u langs om uw woning te schouwen en om uw wensen in kaart te brengen. Zodoende kunnen we u een juiste offerte toe laten komen voor zonnepanelen, een warmtepomp en/of een warmtepompboiler.
Een adviesgesprek kunt u eenvoudig aanvragen via de website of door onze afdeling Advies en Verkoop te bellen op 045-4040604.
Een storing kunt u eenvoudig bij ons melden, door het formulier ‘Storing melden’ op onze website in te vullen. Het formulier vindt u hier.
Onze serviceafdeling neemt na ontvangst van uw melding zo snel mogelijk contact met u op.