New Energy Systems in Top 250 Groeibedrijven


New Energy Systems uit Schimmert is het enige bedrijf uit Limburg dat in de Top 250 Groeibedrijven staat die vandaag is bekend gemaakt. Als provincie deelt Limburg daarmee de laatste plaats met Drenthe en Friesland die ook elk één bedrijf in de lijst hebben staan. Noord-Holland voert met 90 bedrijven de lijst aan met de meeste bedrijven in de Top 250.

De Top 250 is een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit. In de lijst staan bedrijven die ondanks de coronacrisis, in staat bleken fors door te groeien. ECE heeft onderzocht waarom bedrijven in de Top 250 Groeibedrijven terecht komen. Justin Jansen, hoogleraar ondernemerschap en academisch directeur van ECE: “De bedrijven zijn vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, maar zijn ook in staat om de snelle groei van de organisatie in goede banen te leiden. Dat doen zij door continu te willen verbeteren, te versnellen en de organisatie aan te passen aan toekomstige uitdagingen.”
 

Eerst op de rem

Voor New Energy Systems vormde corona geen belemmering. “We hebben gelukkig weinig last gehad van het coronavirus”, vertelt Monique Smeets. “Mensen trapten tijdens de eerste lockdown qua uitgaven in eerste instantie op de rem. Dat veranderde al snel toen duidelijk werd dat corona nog wel even zou duren. Het nemen van verduurzamingsmaatregelen was voor veel mensen toch belangrijk. Een investering in zonnepanelen of een warmtepomp verdien je op termijn tenslotte terug. En qua tijd is het geen grote investering, want binnen een of twee dagen zijn de meeste systemen gemonteerd.”
 

Personeelsbestand verviervoudigd

De corona-omstandigheden en het weer waren zelfs een beetje in het voordeel van het bedrijf. “Mensen waren veel thuis, waardoor het klussen in en om het huis prioriteit kreeg. Niemand kon gaan uiteten of op vakantie en daardoor hadden mensen meer spaar- en vakantiegeld te besteden. De stroom- en gasrekening blijft dan een van de populairste kostenposten om aan te pakken. Qua marketing hebben we niets extra’s gedaan en we hoefden ook geen nieuwe markten aan te boren. Goed werk leveren, producten van hoge kwaliteit monteren, afspraken nakomen; dát spreekt zich rond en levert weer nieuw werk op. In de afgelopen jaren is ons personeelsbestand niet voor niets verviervoudigd. En ondanks én dankzij het coronavirus zoeken we nog steeds volop nieuw technisch personeel.”
 

Snelst groeiende bedrijf van Nederland

In het najaar presenteren ECE en nlgroeit de Top 10. Dan wordt ook bekend welk bedrijf zich de snelste groeier van Nederland mag noemen en de Gouden Groeier Award verovert. Takeaway.com was dat vorig jaar. De maaltijdbezorger creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide dus het snelst. De 250 bedrijven uit de vorige editie waren samen met meer dan 30.000 FTE gegroeid.
 

Groeivermogen

Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KVK, NLevator en NL2025, is een meerjarenprogramma met als doel het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf te vergroten.


bron: WijLimburg | geplaatst op 2 juni 2021

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland