New Energy Systems wint Daikin Awards 2023


New Energy Systems heeft de Daikin Awards 2023 gewonnen voor hun ambitieuze project om het rijksmonument De Reusch na 100 jaar energieneutraal te maken. Het project omvat een unieke combinatie van technologieën die de historische structuur van het gebouw behouden en tegelijkertijd zorgen voor duurzame energieopwekking.

Het team van New Energy Systems heeft een grondige analyse uitgevoerd van de energiebehoeften van De Reusch en heeft op basis hiervan een innovatief plan ontwikkeld om het gebouw van energie te voorzien.
Vloerverwarming bleek de oplossing voor alle restricties. In totaal is 1.000 vierkante vloerverwarming gelegd. “Uit onze calculatie, bevestigd door berekeningen van Daikin, bleek dat we in totaal vier Daikin Monoblocs nodig hadden: drie voor de bovenste drie verdiepingen en één grote van 63 kW voor de onderste vijf. Beneden hebben we een Daikin warmtepompboiler geplaatst voor het warm water van de keuken.

Het project is van groot belang voor de energietransitie in Nederland, omdat het aantoont dat het mogelijk is om historische gebouwen duurzaam te maken zonder afbreuk te doen aan hun culturele waarde. 

De Daikin Awards worden jaarlijks uitgereikt aan innovatieve projecten op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. New Energy Systems is zeer verheugd met de erkenning en zal doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de energietransitie te versnellen en een duurzame toekomst te creëren.

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland