Salderingsregeling stop per 1 januari 2027


Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd dat de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf 1 januari 2027 volledig zal worden afgeschaft. Deze afschaffing moet echter nog goedgekeurd worden door zowel de Eerste als Tweede Kamer.

Wat betekent dit voor huidige en toekomstige zonnepaneeleigenaren?

Met de afschaffing van het salderen ligt het ook in de lijn der verwachting dat de energiebedrijven in de nabije toekomst de vaste terugleverkosten die zij geïntroduceerd hebben voor consumenten met zonnepanelen weer gaan afbouwen.

Door de afschaffing van de salderingsregeling is het terugleveren van opgewekte energie in de toekomst niet meer mogelijk en wordt het financieële voordeel iets kleiner. Door het afschaffen van de regeling zijn de voordelen minder groot, maar zonnepanelen zijn nog steeds een zeer gunstige en aantrekkelijke manier om te besparen op je energierekening.

Daarnaast wordt het interessant voor zonnepaneeleigenaren te kijken naar een thuisbatterij om de opgewekte zonne-energie overdag op te slaan en ’s avonds als de zon niet meer schijnt weer te gebruiken.

Voor toekomstige zonnepaneeleigenaren geldt: door het afschaffen van de regeling krijgen zij een iets lagere vergoeding, maar zonnepanelen zijn nog steeds een zeer gunstige en aantrekkelijke manier om te besparen op je energierekening.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor zonnepanelen en/of een thuisbatterij? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

 

Bron: Solar Magazine

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland