SunPower verhoogt garantie van 25 naar 40 jaar


SunPower heeft met ingang van 1 januari 2022 de garantietermijn op de zonnepanelen uit de Maxeon-serie verhoogd van 25 jaar naar maar liefst 40 jaar. Dat is een unieke en ongekend hoge garantie voor de zonne-energiesector. Deze vernieuwde garantie betekent voor onze eindklanten dat alle Maxeon-zonnepanelen die vanaf 1 januari 2022 zijn geïnstalleerd, in aanmerking komen voor de garantieperiode van 40 jaar.

De garantie van SunPower is uitsluitend van toepassing wanneer u uw SunPower-zonnepanelen aanschaft bij een officieel erkende SunPower Partner en na installatie registreert bij SunPower. New Energy Systems is een SunPower Elite Partner, wat betekent dat SunPower op de Maxeon-zonnepanelen een volledige productgarantie van 40 jaar verstrekt en bovendien een vermogensgarantie van 88,3% tot 40 jaar. Conventionele zonnepanelen kennen een garantieperiode van 12 tot 25 jaar en een hogere degradatie van de zonnepanelen.


 

Komen mijn zonnepanelen in aanmerking voor de verlengde garantietermijn?

Klanten die in aanmerking komen voor deze verhoogde garantie van SunPower, ontvangen van ons automatisch een e-mail met meer informatie. Het zonnestroomsysteem dient namelijk geregistreerd te worden bij SunPower om de nieuwe garantie te activeren. In de e-mail staat precies uitgelegd hoe u uw zonnestroomsysteem registreert. Mocht u zich niet (willen) registreren voor de nieuwe garantie, dan blijft de oorspronkelijke 25 jaar garantie van toepassing. 
 

Garantie op SunPower Performance-zonnepanelen

Voor SunPower Performance-zonnepanelen blijft de hoge garantietermijn van 25 jaar van toepassing. Dankzij het innovatieve design met shinglecellen leveren Performance-zonnepanelen meer vermogen en zijn ze betrouwbaarder dan conventionele zonnepanelen met contacten aan de voorzijde.
 

Garantie op SolarEdge of Enphase

Uw zonnestroomsysteem wordt voorzien van een omvormer of micro-omvormers van respectievelijk het merk SolarEdge of Enphase, afhankelijk van welk type zonnepaneel u heeft gekozen. De garantievoorwaarden op deze onderdelen van uw zonnestroomsysteem blijven ongewijzigd.

Meer informatie over de nieuwe garantie vindt u op de website van SunPower.


geplaatst op 11 februari 2022

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland