Veel kantoorgebouwen voldoen nog niet aan de vereisten voor Label C


Veel kantoorgebouwen voldoen nog niet aan de vereisten voor Label C 

Per 1 januari 2023 dienen kantoorgebouwen te beschikken over een geldig Energielabel C, waarbij het primaire fossiele energieverbruik beperkt is tot maximaal 225 kWh per vierkante meter per jaar. Dit komt overeen met een C-label voor kantoorpanden. Niet-conforme gebouwen zouden vanaf deze datum niet langer gebruikt mogen worden als kantoorruimte.

Uit een onderzoek van het Vastgoed Journaal onder verschillende omgevingsdiensten en gemeenten blijkt dat er meer dan een jaar na de implementatie van de Energielabel C-verplichting voor kantoren nog geen boetes zijn opgelegd. Opvallend is dat de prioriteit voor handhaving niet overal gelijk is. Volgens sommige bronnen is de handhavingstaak door het Rijk aan de gemeenten toegewezen, maar zonder voldoende beschikbare middelen.
Kantooreigenaren die nog geen plan hebben ingediend om de aan de verplichting te voldoen, krijgen een last onder dwangsom opgelegd. Landelijk is vastgelegd dat die 2.000 euro per week bedraagt, tot een maximum van 20.000 euro. Voor grotere kantoren kan de boete nog hoger uitvallen.

Wilt u uw kantoorpand verduurzamen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies via: https://www.newenergysystems.nl/offerte-aanvragen/

Bron: Vastgoed Journaal

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland