Nieuwe Registratieplicht voor thuisbatterijen vanaf 7 mei 2024


Vanaf 7 mei 2024 moeten eigenaren van thuisbatterijen met een capaciteit tot 1 megawatt hun batterijen registreren op energieleveren.nl. Deze verplichting is aangekondigd door Netbeheer Nederland. Voorheen werd de website voornamelijk gebruikt voor het registreren van zonnepanelensystemen, waarbij men ook kon aangeven of er een batterijsysteem aanwezig was.

De nieuwe registratieplicht komt voort uit de Europese verordeningen "requirements for generators" (RfG) en "Demand Connection Code" (DCC). Deze verordeningen vereisen gedetailleerder inzicht in decentrale thuisbatterijen om de belasting op het elektriciteitsnet beter te kunnen beheren.

Eigenaren die hun thuisbatterij al hebben aangegeven op energieleveren.nl door het veld "opslag aanwezig" aan te vinken, zullen binnenkort door de netbeheerders worden benaderd. Zij moeten bevestigen of er daadwerkelijk een thuisbatterij aanwezig is en deze opnieuw registreren via de nieuwe procedure op energieleveren.nl.

Voor meer informatie, klik dan op de volgende link.

Bron: Netbeheer Nederland

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland