Ruim 5.000 SDE+-aanvragen in voorjaarsronde 2019


In de voorjaarsronde 2019 van de SDE+-regeling zijn in totaal 5.376 aanvragen ingediend met een gezamenlijke budgetclaim van 4,8 miljard euro.

De aanvragen zijn gezamenlijk goed voor een jaarproductie van 22,5 PJ. De meeste aanvragen hebben betrekking op zonne-energie, zowel in aangevraagd budget als in aantallen aanvragen. Dit beeld is vergelijkbaar met voorgaande jaren.
 

Nog niet alles behandeld

Nog lang niet alle aanvragen zijn behandeld. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Eric Wiebes van Economische Zaken dat er op 1 juli 3.095 projecten beschikt waren met een waarde van 1,5 miljard euro. Dit betreft voor driekwart zon-PV-projecten.

Er zijn inmiddels 236 projecten afgewezen of ingetrokken met een totaal verplichtingenbudget van circa 345 miljoen euro. Nog 2.045 projecten worden beoordeeld, deze hebben betrekking op een totaal aangevraagd budget van 3 miljard euro. Naar verwachting zal de beoordeling van alle aanvragen in september worden afgerond.


bron: Boerderij.nl  |  geplaatst op 11 juli 2019

 

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland